Kiderült Mészáros Lőrinc titka: Ez még Várkonyi Andi számára is meredek

Kis gázszolgáltatóból lett nyereséges Mészáros Lőrinc cége.

Mészáros Lőrinc egyik cége energiával látja el Mészáros Lőrinc többi cégét, és még nyereséget is termel – írta meg az mfor.hu.

A megrendelések és a nyereség is a Mészáros Lőrinc cége tulajdonában maradt

Sok előnye van a kiterjedt céghálónak: a különböző vállalkozások egymástól rendelhetik meg a szolgáltatásokat.

A herceghalmi EMvia Energiakereskedelmi Kft.-nek kulcsfontosságú a szerepe a felcsúti milliárdos cégbirodalmában. Az Emvia látja el energiával a Mészáros Csoport vállalatainak többségét.

A korábban masszívan veszteséges kis gázkereskedő cég

néhány éve került a Mészáros Lőrinchez köthető Status Energy Magántőkealaphoz.

Beszámoltunk arról, hogy 2022-ben a Mészáros-csoport többségi tulajdonosa lett a Central Energy Trade Kft-nek. A cég addig a Banka család Tensor-Média-Print Kft. elnevezésű vállalkozásáé volt. Két éve az egyedüli tulajdonos három részre osztotta a részesedését. Emellett nevet változtattak, így született meg az EMvia.

2023-ban a Status Energy Magántőkealap megvásárolta a Tensor-Média-Print Kft. üzletrészét. A alapot az Orbán Viktor cimborája által egyedüliként birtokolt Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzseli.

A fennmaradó, kevesebb mint 22 százalékos rész az Aapril Kommunikációs Kft. tulajdonában volt egészen 2024 áprilisáig. Eszerint

Mészáros Lőrincnek másfél év alatt sikerült bekebeleznie a céget.

Mészáros Lőrinc cégei egymásnak lettek teremtve

A leggazdagabb magyarnak számos olyan cége van, amelyiknek

gyakorlatilag csak a felcsúti milliárdos egy másik cégétől van bevétele.

A Mészáros Csoport energiaigénye hatalmas: az EMvia árbevétele tavaly 10,1 milliárd forint volt, a nyereség 337,9 millió forint lett. A milliárdosnak tehát

abból is bevétele lett, hogy cégei rezsiszámláját saját energiakereskedő cégének fizette be.

A 10,1 milliárdos forgalomból a gáz üzletág 3,2 milliárd, a villamosenergia 6,8 milliárd forintot termelt. A különbséget az okozta, hogy a villamosenergia-kereskedelmi üzletág 2023. január 1-től, a gázkereskedelmi csak október 1-től indult.

A portál szerint a vagyonvédelmi piacon Mészáros szintén saját magának szabhatja meg az árakat, amióta a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. megvette a Testőr Kft.-t.

A cég őrzi a Mészáros Csoport több telepét.

A Testőr Kft. is remekül teljesített tavaly: 7,9 milliárd forintos árbevételt és 261,5 milliós profitot ért el. Ebből a nyereségből

240 millió forint osztalékot szavazott meg magának a tulajdonos.

Valódi Hírek