Borította a trutyit Lázár János: Fellázadtak a vasúti dolgozók a miniszter durva lépésén

A home office kapcsán fordult a szakszervezet Lázár János építési és közlekedési miniszterhez.

A napokban úgy határozott az Orbán-kormány, hogy egyes vasúti irodai dolgozóknak mostantól nem jár home office. A történtekről a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János számolt be a Facebookon.

Mint hangsúlyozta, a döntés minden, csak nem pozitív a vasutas munkavállalóknak.

„Azt gondolom, hogy úgy elvárni egy szervezeti átalakítást, hogy lojálisak legyenek a munkavállalók a tulajdonosi elvárásnak megfelelően, azt gondolom, hogy ez egy végtelenül barátságtalan lépés volt”

– fogalmazott.

A szakszervezet arra kérte Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy lépjen vissza a döntéstől, a továbbiakban is engedélyezze, hogy az európai normatíváknak megfelelően legyen lehetőség home office-ban folytatott munkatevékenységre, természetesen azokban a munkakörökben, ahol ez lehetséges.

Mi történt pontosan Lázár János minisztériumában?

Lázár János építési és közlekedési miniszter friss határozata értelmében betiltják a home office-t a MÁV–Volán-csoportnál.

A dokumentum szerint július 1-jétől a MÁV–Volán dolgozói nem folytathatnak munkavégzést otthonról. Lázár János a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, Pafféri Zoltánt utasította a határozat érvényesítésére.

(VSZ – Vasutasok Szakszervezete/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Mi történt? Lázár János egy tollvonással megkeserítette a MÁV dolgozóinak életét

Valódi Hírek