Lépett Karácsony Gergely: Fontos kérdés végére tett pontot most az újrázó főpolgármester

A múlt héten letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét.

Karácsony Gergely a frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét a BKK felügyelőbizottságából. Erről a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya tájékoztatott az Index részletezése szerint.

A felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig 5 taggal működik tovább – jegyezték meg.

Mi történt Óbuda alpolgármesterével, Czeglédy Gergővel?

Kicsivel több mint egy hete érkezett a hír, miszerint letartóztatták Czeglédy Gergőt, valamint annak az önkormányzati cégnek a vezetőjét, akit a politikussal együtt vettek őrizetbe a letartóztatást megelőző napokban a nyomozók.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, az alpolgármester letartóztatása egy hónapra szól, a végzés ugyanakkor nem végleges.

Az információk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az óbudai városházán vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt tartott házkutatást. Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor 4 embert vettek őrizetbe. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal. Az óbudai önkormányzattól a nyomozók a házkutatás során iratok szkennelését kérték.

A III. kerület önkormányzata mindeközben kijelentette, hogy mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

„A Hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, a kért iratokat hiánytalanul átadták. Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól”

–hangsúlyozták.

Kapcsolódó:

Letartóztatták Óbuda szocialista alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt

Valódi Hírek