Letartóztatták Óbuda szocialista alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt

Kedden vették őrizetbe Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt.

Letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét, valamint annak az önkormányzati cégnek a vezetőjét, akit a politikussal együtt vettek őrizetbe kedden a nyomozók. Erről Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nyilatkozott a minap a 24.hu-nak.

Mint kifejtette:

az alpolgármester letartóztatása egy hónapra szól, a végzés ugyanakkor nem végleges.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, kedden a hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt. Az információk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség az óbudai városházán vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt tartott házkutatást.

Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor 4 embert vettek őrizetbe. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal. Az óbudai önkormányzattól a nyomozók a házkutatás során iratok szkennelését kérték.

Kapcsolódó: Őrizetbe vették Óbuda szocialista alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt

Megszólalt az ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség a korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában minősített vesztegetés elkövetésével gyanúsított meg 5 újabb személyt. Közülük 2-en őrizetben vannak – derült ki a szerdai közleményükből.

A III. kerület önkormányzata mindeközben kijelentette, hogy mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal.

„A Hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, a kért iratokat hiánytalanul átadták. Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól”

– fejtették ki a napokban.

Kapcsolódó:

Nincs vége: Megtörte a csendet az ügyészség az óbudai alpolgármester őrizetbe vételéről

Valódi Hírek