Tombolt a vihar országszerte: Megdöbbentő esetekről számolt be a katasztrófavédelem (+fotó és videó)

A vihar okozta károk kapcsán adott ki friss közleményt a katasztrófavédelem.

Szerdán délután futott be a hír, miszert két nagy hullámban érkeznek a zivatarok Magyarországra. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága figyelmeztetett, hogy villámárvizek is előfordulhatnak az ország több pontján.

Kapcsolódó: Figyelmeztetett a katasztrófavédelem! Villámárvizek érkeznek az esti órákban

A vihar okozta károk kapcsán tájékoztattak

Csütörtök reggeli közleményük szerint körülbelül 200 beavatkozást hajtottak végre a szakemberek a vihar miatt. Mint részletezték, főképp Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség a tűzoltók segítségére.

A szerda délutántól a Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat. Ugyanakkor Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat – olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelezték. Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva. Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz. A Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa, az M7-es sztráda 176-os kilométerénél pedig a leállósávra döntött egy fát az erős szél – ismertették csütörtökön.

Mint írták, Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő 5 embert közösségi szálláson helyezték el. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók nagyjából 200 esetben avatkoztak be a viharkárok miatt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Az Időkép megosztott több felvételt is a szerdai viharról

A Facebook-oldalukon és a weboldalukon osztottak meg több fotót és videót a szerdai napról.

Komáromra is lecsapott az ítéletidő

Szentendrét sem kímélte az eső

A Balatontól nem messze is tombolt a vihar

A Dunántúlon is gyülekeztek a felhők

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Brutális károkat okozott a vihar: Így rontott be az országba a zivatarzóna

Valódi Hírek