Egyetlen mondattal csinált bohócot Orbánból az EU egyik legismertebb politikusa

Az EU soros elnökségére készülő Orbán Viktor szlogenjét érték bírálatok.

Az Európai Unió soros elnökségére készülő Orbán Viktor szlogent is választott magának a nagy feladathoz. Talán nem meglepő, hogy Donald Trump nagy rajongója a volt amerikai elnöktől kölcsönözte a jelmondatát, amely szerint:

„Tegyük újra naggyá Európát!”

Orbán Viktoron kívül kevesen rajonganak az EU-ban a trumpi szlogenért

Nem mindenki rajong a magyar kormány szlogenválasztásáért, amelyet az Európai Unió Tanácsának soros elnökségére alkottak meg a Fidesz marketingurui – írta meg a Politico. A cikk arra emlékeztet, hogy Budapest a „Make Europe Great Again” (Tegyük újra naggyá Európát!), Donald Trump 2016-os választási szlogenje („Make America Great Again”) után

koppintott jelmondattal vág majd bele az uniós soros elnökségbe.

Másolni nem túl menő dolog. A plágium amúgy sem elfogadott Nyugaton, bár Schmitt Pál óta tudjuk, Orbánékat ez nem kifejezetten zavarja.

Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke kedden röviden, de élesen értékelte a Trump-szlogen magyarítását. Nevetve csak annyit mondott:

„Hát, nem túl eredeti, nem igaz?”

Jourová az Általános Ügyek Tanácsának ülése után tette a megjegyzést, ahol éppen az volt a téma, hogy Orbánék semmibe veszik a blokk érdekeit. Jourová azt is elmondta, hogy

a Bizottságnak komoly észrevételei vannak a magyarországi sajtószabadsággal és jogállamisággal kapcsolatban.

Valódi Hírek