Nyilvánosságra került a hangfelvétel: Nyomozás indult a nagyváros fideszes polgármestere ellen

Nyomoz a rendőrség gyulai fideszes polgármesterének ügyében.

A feljelentést egy hangfelvétel miatt tették, amelyen Görgényi Ernő a munkahelyi szabályok megszegésére biztatta párttársát, egy helyi fideszes önkormányzati képviselőt, lényeges politikai információk megszerzését remélve ezáltal – írta meg hétfőn a magyarnarancs.hu.

A fideszes Görgényi a munkahely elvesztésével fenyegetett

A Legfőbb Ügyészségnek benyújtott feljelentést a címzett a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. Ott azonban

elfogultságot jelentettek be, így Szegedre került az anyag.

A dél-alföldi városban elrendelték a nyomozást, a tanúmeghallgatások is megkezdődtek.

Beszámoltunk arról, hogy egy 2019 szeptemberében zajlott telefonbeszélgetés során Görgényi Ernő gyulai fideszes polgármester a munkahelyi szabályok megszegésére ösztökélte Torma Béla helyi fideszes képviselőt. Egy politikailag fontos információt akart kiszedni a városi posta helyettes vezetőjéből.

A hangfelvétel egy perben került elő

A hanganyag azonban a Magyar Narancshoz került. A portál úgy tudja, hogy a birtokukba jutott hanganyag a bizonyítékok között szerepel egy perben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ugyanis eljárást indított Galbács Mihály volt gyulai kormánypárti alpolgármester és Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen.

Galbácsot Görgényi kezdeményezésére zárták ki a gyulai Fidesz-frakcióból. Ő pedig a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult a 2019-es önkormányzati választáson Gyulán polgármesterjelöltként – sikertelenül.

Kampánya részeként 14 ezer háztartásba juttatott el egy összefoglalót, amelyben

a város fideszes vezetése és egy jól körülhatárolható üzleti kör összefonódásáról írt.

A vádak szerint Torma több millió forint fizetést kapott munkavégzés nélkül a Galbács által vezetett futballklubtól. Ezért felfüggesztett börtönbüntetés mellett 4 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást indítványozott vele szemben az ügyészség.

Görgényi elvárta, hogy a fideszes postavezető értesítse őt

A szóban forgó hangfelvételen Görgényi azt nehezményezte, hogy Torma nem szólt neki előre a levelek terjesztéséről. Torma pedig azzal válaszolt, nem adhat ki olyan információt, ami a postán a tudomására jut.

A beszélgetés a következőképpen zajlott:

Görgényi: „Hát ne viccelj már, mit kockáztatsz azzal, hogy ha nekünk bármit, bármit, ami politikailag fontos információ, átadsz?”

Torma: „Hát a munkahelyemet.”

Görgényi: „Nem, nem, Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége.”

Végül Galbács tett feljelentést hivatali visszaélés miatt Görgényivel szemben a Legfőbb Ügyészségen.

Görgényit azonban június 9-én újraválasztották polgármesternek,

így ősszel a negyedik ciklusát kezdheti meg – írta meg a portál.

Valódi Hírek