Kiszivárgott a hangfelvétel: A gyulai polgármester keményen megfenyegette kollégáját, ha „elárulja a Fideszt”

Görgényi Ernő a munkahelye elvesztésével fenyegette a posta fideszes vezetőjét.

Egy 2019 szeptemberében zajlott telefonbeszélgetés során Görgényi Ernő gyulai fideszes polgármester a munkahelyi szabályok megszegésére ösztökélte Torma Béla helyi fideszes képviselőt. Egy politikailag fontos információt akart kiszedni a városi posta helyettes vezetőjéből – írta meg a magyarnarancs.hu.

A hangfelvétel egy perben került elő

A portál úgy tudja, hogy a birtokukba jutott hanganyag a bizonyítékok között szerepel egy perben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ugyanis eljárást indított Galbács Mihály volt gyulai kormánypárti alpolgármester és Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen.

Galbácsot Görgényi kezdeményezésére zárták ki a gyulai Fidesz-frakcióból. Ő pedig a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult a 2019-es önkormányzati választáson Gyulán polgármesterjelöltként, sikertelenül.

Kampánya részeként 14 ezer háztartásba juttatott el egy összefoglalót, amelyben

a város fideszes vezetése és egy jól körülhatárolható üzleti kör összefonódásáról írt.

A beszélgetés leirata szerint elhangzott a fenyegetés

A kiszivárgott hangfelvételen a polgármester azt nehezményezte, hogy Torma nem szólt neki előre e levelek terjesztésről. Torma viszont hangsúlyozta: nem adhat ki olyan információt, ami a postán a tudomására jut. A beszélgetés a lap szerint így folytatódott:

„Hát ne viccelj már, mit kockáztatsz azzal, hogy ha nekünk bármit, bármit, ami politikailag fontos információ, átadsz?”

– kérdezte Görgényi.

„Hát a munkahelyemet”

– válaszolta Torma.

„Nem, nem, Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet.

Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége”

– fenyegette meg párttársát és kollégáját a polgármester.

Görgényi mindent tagad

A cikk megjelenése után a gyulai polgármester úgy reagált: Galbács Mihály és sógora, az általa árulónak tartott Torma Béla súlyos gazdasági bűncselekmények miatt áll bíróság előtt. Utóbbi több millió forint fizetést kapott munkavégzés nélkül a Galbács által vezetett futballklubtól.

Ezért felfüggesztett börtönbüntetés mellett 4 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást indítványozott vele szemben az ügyészség.

Görgényi szerint az állítólagos fenyegetés komolytalan, ami abból is látszik, hogy Torma ma is a Magyar Postánál dolgozik.

(Kiemelt képünkön Görgényi Ernő látható)

Valódi Hírek