Erre senki sem számított: Elképesztő dologba vágott bele Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea fogja megújítani a magyar oktatást?

Várkonyi Andrea úgy döntött, az oktatás világába is beleveti magát, hiszen mindenhez is ért. A volt műsorvezető újabb jelentős lépést tett a magyar oktatás digitalizálása érdekében, amikor is átadta a legújabb High-Tech Suli tantermet a szegedi Gregor József Általános Iskolában. Mészáros Lőrinc feleségében a digitális fejlesztési program ötlete a koronavírus-járvány alatt fogalmazódott meg, amikor az oktatás kihívásokkal teli időszakot élt át.

Várkonyi Andrea megreformálja az oktatást?

Az újonnan átadott tanterem felszereltsége minden igényt kielégít a modern oktatásban: interaktív panel, lézervágó, 3D nyomtató, valamint különböző robotok, szoftverek és laptopok állnak a diákok és a tanárok rendelkezésére. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a tanulók a legkorszerűbb technológiákkal ismerkedjenek meg, előkészítve őket a jövő munkahelyi kihívásaira – részletezte a Blikk.

A Mészáros Csoport által három éve elindított High-Tech Suli program eddig közel 1,5 milliárd forintot fordított az iskolák digitalizációs fejlesztésére – tudatták.

Andi szerint fel kell zárkózni az oktatásban is

„Az én gyerekkoromban bőven nem tartott még itt a technológia. Ám nincs mese,

fel kell zárkózni a XXI. századhoz az oktatásban is,

mert ezek a gyerekek kikerülnek a nagyvilágba, és nem tudnak olyan munkahelyre menni, ahol nem találkoznak ezzel, ráadásul a programban komplex pedagógiai-módszertani fejlesztést és képzést is kapnak a tanárok”

– magyarázta el Várkonyi Andrea, a program kuratóriumi elnöke.

Várkonyi személyesen vett részt a szegedi átadáson, ahol hangoztatta a helyi közösség iránti „elkötelezettségét”.

„Ez egy pályázati lehetőség, amihez kell az a pedagógusi szemlélet, hogy kihasználják, és a minőségi pályázat is, hogy az nyertes legyen… És csak olyanok nyerhettek, ahol olyan a pedagógusok szemlélete, hogy tudnak és akarnak is ezzel a lehetőséggel mit kezdeni. Bár nem vagyok jelen minden átadáson, fontosnak éreztem, hogy ide eljöjjek”

– árulta el Andrea.

„Egy komplett tantermet alakítunk ki és rendezünk be, a pedagógusoknak pedig ösztöndíjat és képzést biztosítunk, amely egy olyan módszertani támogatást jelent, amivel nemcsak informatika, hanem egyéb tantárgyi órákon is tudják használni a tantermet.

A támogatás ráadásul nem ér véget az átadással: folyamatosan cseréljük, modernizáljuk vagy szükség esetén javítjuk az eszközöket. Mindezek mellett konferenciát is szervezünk a programban részt vevő, immár 40-es létszámra bővült iskolák számára, illetve arra is lehetőséget teremtünk, hogy ezekbe a tantermekbe más iskolákba járó, rászoruló diákok is eljussanak”

– mesélte Andi.

Kapcsolódó:

Vége Mészáros Lőrinc teljhatalmának: Várkonyi Andrea cápája hatalmasra hízott

Váratlan fordulat: Várkonyi Andrea átveszi Mészáros Lőrinc feleségének a helyét

Lencsevégre kapták az álompárt – meglepő fotók érkeztek Mészárosékról

Valódi Hírek