Már nincs sok hátra: Figyelmeztették az ügyfeleket, leállnak a legnagyobb bankok Magyarországon

A következő napokban fennakadásokra számíthatnak a bankok ügyfelei.

K&H Bank

A K&H Bank június 21-én, pénteken 18 órától június 22-én, szombaton 18 óráig karbantartást végez a rendszerein. A bank honlapján értesítette ügyfeleit, hogy ebben az időszakban

az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog.

A karbantartás alatt nemcsak a kimenő utalások, hanem a bejövő, azonnali átutalások is leállnak. Az ilyen átutalásokat a bankszünnapokat követően, újra be kell majd nyújtani. A hatályos jogszabályok értelmében a szolgálatkiesés bankszünnapnak minősül – közölték.

A bank arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy érdemes áttekinteni a határidős teljesítéseket, mint például a kiegyenlítő számlákat, és ha szükséges, a bankszünnapok előtti munkanapon, pénteken 18 óra előtt rendezzék azokat.

A bankszünnapokra eső előre megadott határidős vagy rendszeres megbízásokat, valamint csoportos beszedéseket automatikusan a bankszünnapokat követő első munkanapon, június 24-én, hétfőn teljesítik. Az előrögzített és még nem aláírt megbízásokat a bankszünnapot követően javasolják újra rögzíteni és aláírni – javasolták.

A karbantartás ideje alatt a betéti és hitelkártyákat az ügyfelek a 2024. június 21-én 18 órakor fennálló egyenlegük erejéig használhatják. Az online bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetéseknél is előfordulhatnak fennakadások, valamint a tranzakciókhoz kapcsolódó és a vásárlásokat megerősítő SMS-üzenetek érkezésénél is akadozás vagy leállás lehetséges – közölték.

Erste Bank

Az Erste Banknál is hasonló karbantartások várhatóak június végén. A pénzintézet június 21. és 23. között több karbantartási leállást is beütemezett.

  • A munkálatok péntek este 10 órától szombat reggel 8 óráig,
  • illetve június 22-én éjféltől fél háromig,
  • továbbá június 23-án délelőtt 11:30-tól 21 óráig tartanak.

Az Erste Bank munkálatai annyi rendszert érintenek, hogy külön táblázatot készítettek az egyes szolgáltatások elérhetőségéről. A POS-terminál használatával történő fizetés és vásárlás nem fog szünetelni, de akadozhat a hétvégén.

A bankok ügyfeleinek érdemes időben felkészülniük a karbantartások okozta fennakadásokra, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket és zavartalanul tudják intézni pénzügyeiket – jelezték.

(naphíre.hu nyomán)

Valódi Hírek