Lezárult az újbudai Szivárvány Óvodában történt ped0fil bűncselekményben a vizsgálat: Mutatjuk az eredményt!

Az újbudai vizsgálat lezárult, amely a Szivárvány Óvoda vezetőjének felelősségét vizsgálta.

A képviselő-testület korábbi döntése értelmében Fegyelmi Tanács vizsgálta a Szivárvány Óvoda intézményvezetőjének felelősségét. A vizsgálat megállapította: az eljárás alá vont óvodaigazgató nem szegte meg a köznevelési vezető jogviszonyából eredő kötelezettségeit – közölte lapunkhoz eljuttatott csütörtöki közleményében Újbuda Önkormányzata.

Az óvoda vezetője nem vétkes

Az ügyben meggyanúsított pedagógiai asszisztenssel kapcsolatos rendőrségi nyomozás még tart.

Mint ismert, a Szivárvány Óvoda egyik alkalmazottjának rendőrségi gyanúsítása után a kerület polgármestere, a DK-s László Imre azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el és rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze. A testület fegyelmi eljárás indításáról is döntött. A Fegyelmi Tanács, mely alapos feltárás keretében, a szülők és az óvoda munkatársainak bevonásával vizsgálta az igazgató fegyelmi felelősségét,

arra a határozott megállapításra jutott, hogy nem követett el mulasztást a vezető.

A Fegyelmi Tanács írásbeli határozatát Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete csütörtökön zárt ülés keretében tárgyalta és elfogadta. Így a hosszú, de elkerülhetetlen kényszerszünet után az intézményvezető ismét munkába állhat, vezetői jogviszonyát megtartva.

Beszámoltunk arról, hogy március 6-án leváltották az óvoda vezetőjét, miután kiderült, hogy az egyik dolgozót ped0fíliával gyanúsítják. A botránban azonban újabb szálak merültek fel: kiderült, hogy a helyi Fidesz is érintett volt az ügyben.

Megírtuk, hogy azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint arról értesült, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. A szülőket a történtekről hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése

Valódi Hírek