Most derült ki: Újbuda előző, fideszes vezetése több szerződést kötött a ped0fil óvodai dolgozóval

Lezárult az önkormányzati vizsgálat.

Mint ismert, március 6-án leváltották a Gazdagréti Szivárvány Óvoda vezetőjét, miután kiderült, hogy az egyik dolgozót ped0fíliával gyanúsítják. Az ügyben azonban újabb szálak merültek fel.

Megírtuk, hogy azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint arról értesült, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. A szülőket a történtekről hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése – közölte lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében Újbuda Önkormányzata.

Kedden lezárult az önkormányzati vizsgálat, amelynek eredményéről Újbuda önkormányzata tájékoztatta lapunkat.

Az előző, fideszes vezetés érintett

Már Újbuda előző, fideszes vezetésű önkormányzata is

több szerződést kötött a gyanú szerinti gyermekbántalmazási ügyben érintett férfival

– derült ki a vizsgálatból.

A névtelen feljelentésről való tudomásszerzést követően, a rendőrségi nyomozással párhuzamosan Újbuda Önkormányzata saját hatáskörében számos döntést hozott, és belső vizsgálatokat rendelt el. A vizsgálat rámutatott, hogy az azóta meggyanúsított férfi az óvodai munkaviszonyon kívül magánszemélyként, illetve a Sokfilm Bt. beltagjaként a korábbi önkormányzati ciklus során (2014–2019) óta

szerződésben állt az önkormányzattal és annak egyes cégeivel, intézményeivel.

A szerződések teljes körű átvilágítása is megtörtént az elmúlt napokban.

Az átvilágítás során kiderült, hogy a következő szerződéseket kötötték az önkormányzat, illetve az önkormányzat egyes cégei, intézményei Gy. Péterrel, illetve a Sokfilm Bt.-vel:

  • Gy. Péter magánszemélyként az előző, fideszes ciklusban is az önkormányzat tulajdonában álló Gazdasági Műszaki Ellátó Szolgálattal kötött szerződést. Ennek értelmében 2014 és 2023 között a nyári időszakban 1-1 hónapos időtartamra rajvezetőként, illetve szakrajvezetőként vett részt nyári táboroztatásban.
  • 2015-ben és 2016-ban 350 ezer forint + áfa, illetve 100 ezer forint + áfa összeggel a fideszes városvezetés kötött szerződést a Sokfilm Bt.-vel. Ezen szerződések filmkészítésről szóltak, amelyeknél az önkormányzat részéről a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. volt a szerződő partner.
  • A Szent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft. helyiségbérleti szerződést kötött a Sokfilm Bt-vel 2020. március 1. napjától a szakrendelő alagsori helyiségének masszázs céljára történő használatára heti 3 alkalommal, napi 6 órában, havi 10 ezer forint bérleti díjért és 5 ezer forint rezsiköltségért. A megbízási szerződést 2024. március 12. napján egyoldalú jognyilatkozattal felbontotta a szakrendelő.
  • A Sokfilm Bt. tanácsadói szerződést kötött 2023. május 1-től havi bruttó 500 ezer forint megbízási díjért Újbuda Önkormányzatával. A szerződés a Fidesz idejében is vezető pozíciót betöltő Győrffyné Molnár Ilona tanácsadói munkájáról szólt, aki közel 40 év köztisztviselői jogviszonyt követően, 10 hónappal nyugdíjazása után vállalt ismét munkát az önkormányzatnál. Szerződését 2024. február 29-én az önkormányzat egyoldalú jognyilatkozattal felmondta.

A Fidesz és a propagandasajtó az utóbbi időben már messze nem a konkrét üggyel, még kevésbé a gyermekek védelmével foglalkozik, hanem sejtelmes, sok esetben a valóságtól teljesen elrugaszkodott nyilatkozatokkal, álhírekkel és automata telefonhívásokkal hergeli a kerület lakosságát – fogalmaztak a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek