FRISS: Őrizetbe vették Óbuda szocialista alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt

A politikus ellen vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Kedden a hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt – írta meg a magyarnemzet.hu.

A portál információi szerint Czeglédy Gergő letartóztatására a kedd délelőtti házkutatás után került sor. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az óbudai városházán vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban tartott házkutatást.

Czeglédy Gergő ellen már nyomozás folyt

Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor négy embert vettek őrizetbe. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre

fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal.

Az óbudai önkormányzattól a nyomozók a házkutatás során iratok szkennelését kérték.

A III. kerületi önkormányzat vonatkozó közleményét változtatás nélkül közöljük alább:

„A Hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, a kért iratokat hiánytalanul átadták. Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól.

Habár a közleményükben azt írják, hogy az akcióban 40 hivatalos személy, köztük a Készenléti Rendőrség állományának tagjai vesznek részt, az önkormányzat épületében mindössze öt fő hivatalos személy tartózkodott. Ismét leszögezzük, hogy az önkormányzat minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget és a fiktivitást.

Az erre vonatkozó bizonyítékok rendelkezésre állnak és ismételten nyilvánosságra fogjuk hozni azokat.”

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek