Minden jel arra utal, hogy ide szökött Novák Katalin: Most bárki lekaphatja a bukott államfőt

Egyre több helyen tűnik fel Novák Katalin bukott köztársasági elnök, most akár friss fotó is készülhet róla.

Minden jel arra utal, hogy valószínűleg Novák Katalin bukott államfő is ott lesz a szerda esti német–magyar focimeccsen. Ráadásul fapados géppel utazott a volt köztársasági elnök – szúrta ki a 444.hu.

Józsa László dokumentumfilmes posztolta ki az Instagramján, hogy a Stuttgartba tartó egyik járatra várva összefutott a magyar mezben utazó Novákkal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Laszlo Jozsa (@malev7) által megosztott bejegyzés

A portál meg is kereste Józsát, aki azt válaszolta, hogy Novák gyerekek társaságában utazik a Németország–Magyarország EB-csoportmeccsre.

Novák nem először utazik külföldre a bukása óta

A kegyelmi botrányba belebukott volt államfő nem először utazik külföldre a februári lemondása óta. Megírtuk, hogy

májusban Spanyolországban bukkant fel, az Andalúziai Királyi Lovasiskolában.

Beszámoltunk arról, hogy a hatalmas tiltakozási hullámot kiváltott ped0filbotrány egyik sakkbábuja, Novák Katalin február 10-én, szombat délután lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

Bár Novák megbukott államfőként, volt köztársasági elnökként élete végéig ugyanannyit keres, mint a mindenkori államfő. Ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 5,2 millió forint havonta, és ez az összeg természetesen az aktuális házelnöki bérezéssel arányosan növekszik. A volt köztársasági elnök a törvény alapján élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és autó illeti meg.

Az autóhoz sofőrt is ad a rendőrség. Novák lakást is igényelhetett volna, ezzel nem élt, titkárságot viszont igényelt magának. A magas tiszteletdíj ellenére a fapados járat mellett döntött a szerdai útján a „puritán életet élő” exelnök.

Valódi Hírek