Tudják még fokozni: Gyomorforgató módon magyarázkodik a ped0filsegítő Kónya Endre

Balog Zoltán interjúja után most megszólalt Kónya Endre.

Mint már ismert, hosszú hallgatás után a múlt héten interjút adott Balog Zoltán a 777-nek. Abban többek között arról beszélt, hogy Kónya Endre – a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, aki kegyelmet kapott – felesége kereste fel őt, hogy járjon közben férje ügyében.

Mint mondta, Kónyával egyszer találkozott életében, azért segített neki, mert meggyőződése szerint a férfi nem akart bűncselekményt elkövetni, jószándékú ember, csapdába került.

Kapcsolódó: Hirtelen megszólalt a kegyelmi botrányban vastagon érintett Balog Zoltán

Balog Zoltán a kegyelmi ügy kirobbanása után több tisztségéről is lemondott, ám a püspöki címet megtartotta.

Balog Zoltán után megszólalt Kónya Endre

A Blikk kereste fel a kegyelmet kapott férfit. Arról kérdezték, mi a véleménye Balog nyilatkozatáról.

„Balog Zoltán püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, kiáll az ártatlanságom mellett.

A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében”

– fogalmazott Kónya Endre.

Közölte,

„az is megfelel a valóságnak, hogy az igazamért küzdő embernek tart, mivel az is vagyok. Minden korábbi nyilatkozatomat fenntartom.

Az ügyészség vádat emelt ellenem anélkül, hogy rendőrségi meghallgatáson vettem volna részt. Az ítéleti tényállást megalapozó tényeket olyan, egymással és önmagában is ellentmondásban álló, több esetben közvetett tudomással bíró tanúktól származó tanúvallomásokból építette össze az ügyészség, majd a bíróság, amelyek nem álltak össze olyan zárt láncolattá, amely alapján kétséget kizáró bizonyossággal meg lehetett volna állapítani a bűnösségemet.

Két közvetlen tanú egybehangzóan azt nyilatkozta a bíróságon, hogy rájuk nézve semmilyen kényszerítő hatást nem gyakoroltam.

Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket.

Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel”.

Kónya Endre megpróbált befolyásolni egy tanút

Márciusban érkezett a hír, miszerint Kónya Endre hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik m0lesztált áldozatát, ám rejtett kamerával rögzítették az esetet.

„Néhány héttel ezelőtt egyszer csak anyukám mondta, hogy K. Endre keres telefonon, mert találkozni szeretne velem”

– mondta el a fiú, aki épp a hajléktalanszállón élő édesanyjánál volt látogatóban.

Kónya azonnal találkozni akart vele, kiderült, hogy a szálló elől hívta. A találkozó rövid volt: azt akarta elérni, hogy a fiú mondjon fel néhány rövid szöveget a telefonjára, amik azt igazolják, hogy a volt igazgatóhelyettest ártatlanul ítélték börtönbüntetésre.

„Lementem hozzá, találkoztunk, vett nekünk enni, anyukámnak cigit, adott hatezer forintot, pénzt, segített, beszélgettünk, csináltam neki két videót az ártatlanságára”

– fogalmazott az érintett.

Kapcsolódó:

Brutális fordulat a ped0filbotrányban: Rejtett kamerával vették fel az újabb bűncselekményre készülő Kónya Endrét (+videó)

Fordulat a kegyelmi botrányban: Kónya Endre szörnyű dolgokat tett a börtönbe vonulása előtt

Valódi Hírek