Mi lesz ebből? Falrengető ötlettel rukkoltak elő Pintérék, nagyon furcsán orvosolnának egy sürgős kérdést

Különös javaslattal állt elő a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium egy-egy testnevelésóra megtartása kapcsán.

Azokban az oktatási intézményekben, amelyekben a tornaterem szűkössége, esetleg hiánya miatt nem lehetséges a heti 5 testnevelésóra szakszerű megtartása, ott tartsanak elméleti tanórákat a pedagógusok, például tanítsanak sporttörténetet a diákoknak. Ezt javasolják Pintér Sándorék az érintett iskoláknak a Népszava friss értesülései szerint.

Emlékeztetettek, hogy a kormány szigorított a testnevelésóra alóli felmentés szabályain, így a heti 5 alkalomból 2-t immár csak a versenysportolók válthatnak ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eddiginél több diáknak kell részt vennie szeptembertől a testnevelésórákon. A jelek szerint azonban ez problémát okozhat egy-egy intézményben.

A történet furcsasága, hogy a felmentés szabályainak szigorítását úgy indokolta a kabinet, hogy a gyermekek keveset mozognak.

A hírportál kereste a Belügyminisztériumot az értesülés kapcsán, de a tárca nem válaszolt.

A magyar oktatásról

A parlament a múlt héten bólintott rá arra, hogy amennyiben olyan hivatásos vagy szerződéses szolgálati viszonyban álló tiszti vagy altiszti állománycsoportba tartozó honvéd vezénylésére kerül sor a tankerületi központhoz, aki az 55. életévét betöltötte, a tankerületi központ köteles az illetőt fogadni.

Ha a tankerületi központ nem rendelkezik olyan betölthető álláshellyel, amely a vezényelt végzettségének megfelel, a tankerületi központ gondoskodik az álláshely betöltéséhez szükséges képzés biztosításáról. A képzés elvégzéséig a tankerületi központ vezetője határozza meg a vezényelt által ellátandó feladatokat.

Kapcsolódó: Lépett a „békepárti” kormány: Katonákat vezényelnek az iskolákba Pintérék, ők lesznek az új tanárok

Ugrott a jutalom

Az Orbán-kormány több 100 pedagógust ejtett át, elvette tőlük a két-három havi fizetésüknek megfelelő jubileumi jutalmat. Az arcátlan trükkről Hadházy Ákos számolt be pénteken a közösségi oldalán. Mint kifejtette, idén január 1-jétől már a nem állami intézmények dolgozóinak is jár a csekély kiegészítés, ám a szabályok megváltoztatásával akad olyan, aki hirtelen átugrott a jubileumán, így búcsút is inthetett a jutalomnak.

Kapcsolódó:

Kicsapta a biztosítékot a kormány legújabb húzása: Ugrott a jutalom egy sor dolgozónak

Pintérék teljesen hazavágták a rendszert: Elképesztő, hogy mennyi pedagógus tűnt el

Valódi Hírek