Kicsapta a biztosítékot a kormány legújabb húzása: Ugrott a jutalom egy sor dolgozónak

Pintér Sándor megüzente egy-egy érintett pedagógusnak, hogy ugrott a pénz.

Az Orbán-kormány több 100 pedagógust ejtett át, elvette tőlük a két-három havi fizetésüknek megfelelő jubileumi jutalmat. Az arcátlan trükkről Hadházy Ákos számolt be pénteken a közösségi oldalán. Mint kifejtette, idén január 1-jétől már a nem állami intézmények dolgozóinak is jár a csekély kiegészítés, ám a szabályok megváltoztatásával akad olyan, aki hirtelen átugrott a jubileumán, így búcsút is inthetett a jutalomnak.

Idéztük Hadházy Ákos friss bejegyzését

A cinikus kormány több száz pedagógustól vette el véglegesen a két-három havi fizetésüknek megfelelő jubileumi jutalmat.

Az eljárás egészen megdöbbentő, az átvert tanárok pedig hiába fordultak a Tankerületekhez, Oktatási Hivatalhoz, belügyminiszterhez- mindenünnen csak a szenvtelen hivatali nyelven megírt ,

az empátia csíráit is hiányoló elutasításokat kaptak.

A történet kafkaian abszurd.

A pedagógusoknak ugyanis jubileumi jutalom (»nagyvonalú« kettő illetve három havi bér) jár, amikor a hivatalban eltöltött idejük eléri a 25 , 30, illetve 40 évet.

A jutalmat azon a napon folyósítják, amikor a pedagógus számított szolgálati ideje elérte az »ünnepi« határt. Ez korábban is járt, azonban eddig csak az állami intézményekben eltöltött szolgálati időt számították be, az alapítványi, egyházi iskolákban ledolgozott éveket nem.

Csakhogy ez az új státusztörvénnyel megváltozott.

JANUÁR 1 -TŐL immár a nem állami intézmények dolgozóinak is jár a »nagyvonalú« jutalom, illetve az ott eltöltött éveket is beleszámolják a szolgálati időbe.

És itt jön csavar: a törvény szerint a pénzt a 25., 30., 40. év elérésének napján kell folyósítani. Csakhogy a megváltozott számítás szerint több száz olyan tanár van, aki a jan.1. előtti rendszerben MÉG NEM ÉRTE EL a jubileumot, a január 1. utáni szabályok szerint azonban MÁR TÚL IS LÉPETT RAJTA

(mert pl korábban egy évet alapítványi iskolában dolgozott, amit mostantól beszámítanak, korábban pedig nem).

Nos, a nemzet ezen napszámosai január 1. előtt MÉG nem kaptak jutalmat, mert még nem érték el az évfordulót jan. 1. után MÁR nem kapnak, mert az új számítás szerint már túl vannak rajta…

Egy »szerencsésebb« tanár pl jan. 1 előtt kb 24 évnél tartott, jan. 1 után viszont hirtelen 25 év és 2 hónap lett az elismert pedagógiai életpálya. A tankerület verdiktje szerint majd 2028-ban jelentkezhet a hatalmas két havi plusz pénzért, a 30 éves bulinál.

Ennél még méltatlanabbul jártak azok, akik a 40 éves jubileumot »ugrották át«,

nekik a tankerület és a Belügyminisztérium is megírta, hogy ugrott a kemény három havi bér,

sajnos oda a vissza nem térő alkalom, többet ne jelentkezzenek.

Csak egy facebook csoportban 469 ilyen hoppon maradt pedagógus jelezte, hogy így járt és bár mindent megpróbáltak, úgy tűnik , elmaradt a mesés jutalom.

Többen közülük hozzájárultak, hogy anonimizáltan közzétegyem a kapott elutasításokat. Néhányat a képek között el is olvashatnak.

Értik?

MIKÖZBEN FELFOGHATATLAN ÖSSZEGEKÉRT VODAFONE-t, REPTERET, TIBORCZ IRODAHÁZÁKAT VESZNEK A FIDESZES URAK, ILYEN TRÜKKÖKKEL SPÓROLNAK KB FÉL MILLIÁRDOT A TANÁROKON.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Kapcsolódó:

Lépett a „békepárti” kormány: Katonákat vezényelnek az iskolákba Pintérék, ők lesznek az új tanárok

Valódi Hírek