Lépett a „békepárti” kormány: Katonákat vezényelnek az iskolákba Pintérék, ők lesznek az új tanárok

Pintér Sándor katonák tanárrá képzéséről döntött.

Csütörtök délelőtt futott be a hír, hogy a decemberben kirúgott kórházigazgatók helyére a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémián képzik majd a leendő vezetőket.

Kapcsolódó: Mi a fene történik? Pintérék rendőrakadémiára küldik a leendő kórházigazgatókat

Az, hogy Pintér Sándor tárcája 30 napos, ottalvós hacacáréra küldi az egészségügyi szakembereket, ráadásul egy rendőrakadémiára, nem a hét híre – már ami a Belügyminisztérium döntéseit illeti.

Pár napja ugyanis arra bólintott rá a parlament, hogy amennyiben olyan hivatásos vagy szerződéses szolgálati viszonyban álló tiszti vagy altiszti állománycsoportba tartozó honvéd vezénylésére kerül sor a tankerületi központhoz, aki az 55. életévét betöltötte,

a tankerületi központ a vezényeltet köteles az illetőt fogadni.

Hozzátették, hogy a honvédeknek meg kell felelniük az alkalmazási feltételeknek.

Ha a tankerületi központ nem rendelkezik olyan betölthető álláshellyel, amely a vezényelt végzettségének megfelel, a tankerületi központ gondoskodik az álláshely betöltéséhez szükséges képzés biztosításáról. A képzés elvégzéséig a tankerületi központ vezetője határozza meg a vezényelt által ellátandó feladatokat – olvasható a törvénymódosításban.

Eszerint az 55. életévüket betöltött honvédek pedagógusokká válhatnak, átképzésükről pedig a tankerületeknek kell gondoskodniuk.

A honvédelmi oktatásról

Szeptemberben arról tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium, hogy indul a honvédelmi tantárgy próbaoktatása.

„Szeptembertől hat középiskolában, heti egy tanórában indul a honvédelem tantárgy próbaoktatása”

– jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint.

Szalay elmondta, hogy a Belügyminisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium közreműködésével kiválasztott intézményekben kezdődő kötelező képzés (!) lehetőséget teremt arra, hogy a diákokban erősítsék a honvédelem fontosságát, a hazaszeretetet és a hazafias gondolkodást.

Közölte, az országban hat intézményben a 9. és a 11. évfolyamban kezdődik meg a honvédelem tantárgy próbaoktatása.

„A szakképzési és a köznevelési intézményekben heti egy tanórában induló kötelező képzés (!) lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok általános ismereteik mellett egy átfogó képet kapjanak a magyar honvédelemmel összefüggő alapfogalmakról, a honvédelem rendszeréről, a haderőnemekről és a haditechnikai eszközökről”

– tette hozzá a tárcavezető.

Kapcsolódó: Rendkívüli bejelentést tett a honvédelmi miniszter: Kötelező lesz katonai ismereteket tanulni a szakképzésben

Pintér Sándor döntése nyomán pedagógus válhat a nyugdíjazott katonák zöméből

A dokumentumban úgy fogalmaznak, hogy a nevelő-oktató munkát a tankerületi központhoz vezényelt

hivatásos vagy szerződéses szolgálati viszonyban álló honvéd is elláthatja.

Valódi Hírek