Mi folyik itt? Egész Szegedet elpusztíthatja az Orbánék által támogatott kínai gigagyár

Ezt (IS) nagyon csúnyán elmérték Orbánék.

Újabb csarnokok alapozására kért engedélyt Szegeden a Byd elektromosautó-gyártó cég, amivel csaknem

megduplázódik a gyár eddig ismert területe

– hívta fel a figyelmet a Telex.

Nagy Sándor szegedi alpolgármester szintén beszélt már korábban arról egy interjúban, hogy a kínaiak az engedélyeket lépésről-lépésre szerzik meg a gyárhoz, miután a terület a birtokukba kerül. A „folyamat” három részletben zajlik, a második átadási fázis határideje szeptember, az utolsóé pedig az év vége.

Emlékeztettek, a mintegy 300 hektár területű szegedi ipari parkban eredetileg a Pick épített volna új üzemet, ám erről a tervről már néhány éve lemondtak. A kínai gigacég a Picktől felvásárolt területen fokozatosan kért alapozási engedélyeket idén márciusig. A magyar földeket pedig ekkorra már

át is adták a kínaiaknak, hogy inkább ők rendelkezzenek velük.

A történetnek itt nincs vége, ugyanis kiderült, hogy ez a terület mára „betelt”, és nem fér el több épület a 90 hektáron (!).

Úgy tudni, hamarosan – az építési hatósághoz június 5-én engedélyeztetésre benyújtott tervek alapján – az eredetileg Pick-nek szánt terület melletti részen egyebek mellett egy 10 hektáros területen indulhatnak meg az újabb üzem alapozási „munkálatai”. Az információk szerint

ez lenne az eddigi legnagyobb BYD által felhúzott gyár, amiről tudni lehet.

Amennyiben az üzem elkészül, ez lesz Szegeden minden idők legnagyobb alapterületű épülete. Emellett több nagyobb építmény is létrejönne:

  • egy 435 méter hosszú festőüzem,
  • egy 370 méteres lökhárítógyártó-üzem,
  • valamint egy „L” alakú összekötő épület is.

Az új gyártórészleg az M43-as autópálya mentén helyezkedne el, mégpedig egy lakótelep közelségében. A lakótelep gyár felőli végén ugyan erdőt telepítenének a házak mentén, így a helyiek számára az üzem látványa kevésbé lenne zavaró, ugyanakkor a gyár által okozott környezetkárosító hatások ettől még valós veszélyként fenyegethetik az itt élőket.

Forrás: telex.hu

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Az Orbánék által támogatott kínai cég „ajándékot” adott a rendőrségnek

Tudják még fokozni: Ezzel a monstrummal támad a Magyarországra települt kínai gigagyár

Észbontó: Máris belekezdenek Orbán kedvenc kínai gigaprojektjének építésébe

Valódi Hírek