Mi folyik itt? Az Orbánék által támogatott kínai cég „ajándékot” adott a rendőrségnek

A kínai BYD furcsa ajándékkal kedveskedett a rendőrségnek.

Pár napja a rendőrség logójával ellátott BYD Atto 3-ast fotózott le a totalcar.hu az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székháza előtt. A hvg.hu úgy értesült, hogy az autók adományként érkeztek.

A BYD ajándékot adott a rendőrségnek

A rendőrségnek az a célja az elektromos autókkal, hogy napi szintű tapasztalatokat szerezzenek a használatuk során. A portál megkeresésére azt írták, azért érdeklődnek az elektromos autók iránt, mert

a jövőben lehetnek olyan szolgálati területek, ahol az emisszió (levegőterhelés – a szerk.) kérdése is jelentőséggel bír.

Az említett kínai kocsik akár 60,5 kWh-s akkumulátorcsomaggal is rendelhetők, amely az első kerekeket egy 204 lóerős villanymotorral hajtja. Az autó 7,6 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, a végsebessége pedig 160 km/óra.

A kormány kedvenc kínai beruházása

Amint megírtuk, tavaly novemberben bejelentették, hogy a Tesla riválisa, a kínai BYD Szegeden építheti fel első európai gyárát. A gigaberuházással azonban akadt egy kis gond:

az Európai Unió vizsgálatot indított a cég ellen.

Úgy tűnik, Orbán Viktorék nem várják meg az EU-vizsgálat befejezését: januárban már meg is kezdték a gyárcsarnokok alapozását.

Az ELI-ALPS Kutatóintézettől északra, az autópálya mellett épülne fel a kínai elektromosautó-gyár első két csarnoka – legalábbis ez szerepel a januárban az építésügyi hatósághoz beérkezett terveken.

A beruházásról eddig sem kormány, sem az önkormányzat, sem a kínai beruházó nem közölt részleteket.

Valódi Hírek