Érik a legújabb balhé: Kibukott, épp mivel szédítenék Orbánék a magyarokat

Orbán Viktor dühöng a kapott büntetés miatt, de itt valami nem stimmel.

Emlékezetes, hogy a magyar menekültügyi szabályok, a déli határon húzódó kerítés és Orbánék egyéb „apróságai” miatt hazánknak jelentős, milliós értékű bírságot kellene fizetnie. Ráadásul naponta, egészen addig, amíg Magyarország nem teljesíti a végső döntésben foglaltakat.

A friss ítélet – amely jól felpaprikázta az Orbán-kormányt – szerint Magyarországot 200 millió euróra bírságolta, továbbá napi 1 millió euró fizetésére kötelezte az Európai Unió Bírósága.

Természetesen Orbán Viktorék egy percig sem gondolkoztak el azon, vajon miért szabtak ki rájuk ilyen súlyos ítéletet. Gulyás Gergely is csak azt szajkózta a kormányinfón, hogy a döntés szembemegy tulajdonképpen minden jogi előírással.

Kapcsolódó: Felpaprikázta magát Gulyás Gergely a kormányinfón – alig bírt magával a mikrofon előtt

Orbán Viktor is bepöccent a büntetés miatt

A magyar kormányfő pénteken a közösségi oldalán dühöngte ki magát a bírság miatt.

Mit mond a bíróság?

„Egyes sajtóértelmezésekkel szemben az Európai Unió Bíróságának június 13-i ítélete nem kötelezi Magyarországot sem illegális migránsok befogadására, sem az ország jogszerű határvédelmi intézkedéseinek feladására”

– reagált az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a történtekre és minden bizonnyal a magyar kormány harciasságára.

„Az ítélet valójában azt állapította meg, hogy Magyarország nem hozott meg több olyan intézkedést a menedékkérők kérelmeinek elbírálási eljárása és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeliek visszaküldése tekintetében, amelyek meghozatalára a tagállamok által közösen elfogadott és más nemzetközi megállapodásokra is épülő uniós jogszabályok kötelezik az országot”

– idézte közleményüket a 444.hu.

A bizottság képviselete kifejtette, mely hiányosságok miatt kapott büntetést Magyarország. Többek között az is gondot jelent, hogy hazánkban nincs lehetőségük a nemzetközi védelemre jogosult személyeknek a vonatkozó megállapodások és szabályok szerinti módon hatósági védelemhez folyamodni.

Emellett problémás, hogy Orbánék nem tették lehetővé a nemzetközi védelemre jogosult személyeknek, hogy kérelmük elutasítása és ezzel szembeni fellebbezésük esetén a fellebbezés jogerős elbírálásáig meghatározott esetekben Magyarországon maradhassanak.

Továbbá Magyarország nem alkalmazta az uniós jogszabályok által előírt eljárásokat a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszaküldése során – idézte a hírportál a bizottság képviseletét.

Márpedig ez nem egészen az, amit Orbán Viktor és kormánya szajkóz.

Nem ez az első eset, hogy kábítják a magyarokat

David Pressman az RTL-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a kampányidőszakban Orbán emberei sokszor valótlanságokat állítottak a NATO-ról. Önmagában az a felvetés is nevetséges, hogy a NATO erőszakkal besorozna fiatal magyarokat katonának, akiket utána az ukrán frontra vezényelne. Ez nagyon felelőtlen felvetés. Olyan, amelyet nem várunk egy szövetségestől – hangsúlyozta az USA magyarországi nagykövete.

Kapcsolódó:

Kőkemény üzenetet küldött Pressman a NATO-ról megannyiszor kamuzó Orbánéknak (+videó)

Valódi Hírek