Máris reagált Karácsony Gergely, miután Orbán rokona kiakadt a választási vereségén

Vitézy Dávid semmivel sem tudja alátámasztani Karácsony elleni állításait.

Megírtuk, hogy Vitézy Dávid szerdai sajtótájékoztatón jelentette be: az elmúlt napokban a jogi csapatukhoz a 23 kerületből 20-ból érkezett – állításuk szerint – „bizonyító erejű okirat arról, hogy legalább 202 szavazókörben tévesen érvénytelenné nyilvánították az egyébként érvényes szavazatokat”.

Vitézy Dávid és az őt jelölő LMP állítja: a Nemzeti Választási Iroda vonatkozó állásfoglalása félreérthető. Szerintük ezt érzékelte a Fővárosi Választási Iroda is, amely a szavazás lezárulta után, az utolsó pillanatban, 19 óra 2 perckor egy másik állásfoglalással pontosított – közölték.

Orbán Viktor rokona azt is elmagyarázta, hogy „bizonyítékok” vannak a birtokukban, azonban különös módon megjegyezte,

ezeket nem fogják bemutatni a nyilvánosságnak.

Megszólalt Karácsony Gergely

Az üggyel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt – aki egyébként több mint 300 szavazattal megnyerte a főpolgármester-választást, amit Vitézy Dávid nem tud elfogadni.

„A Fővárosi Választási Iroda rendkívül előrelátó módon, még a szavazatszámlálás megkezdése előtt felhívta a helyi választási irodák figyelmét arra, hogy ha valaki a szavazólapon a visszalépett Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid neve mellé is tesz ikszet,

azt a szavazatot érvényes Vitézy-szavazatként kell értelmezni”

– közölte Telexnek adott válaszában a főpolgármester. A lapnak mindezt a Nemzeti Választási Iroda is megerősítette kedden.

„Arról nincs tudomásunk, hogy a Fidesz jelöltje mivel támasztja alá az állításait,

de azt egyébként is a választási szerveknek kell megítélnie, hogy ezek megalapozzák-e azt a jogszabályokban meghatározott alapos gyanút, ami alapján a szavazatok újraszámlálását el lehet rendelni”

– tette hozzá Karácsony.

A két főpolgármester-jelöltre 742 ezer ember szavazott a választáson, a szavazatszámlálás végén Karácsony 0,04 százalékkal megnyerte a főpolgármester-választást. Mindezt a Szentkirályi–Vitézy paktum ellenére.

Kapcsolódó:

Dühbe jött Vitézy Dávid: Orbán rokona szirénázik, amiért veszített Karácsony ellen (+videó)

Nemzetközi megfigyelők: Az I. kerületben elcsalhatták a választást a Fidesz javára a venezuelai szavazókkal

Vitézy Dávid nem bír veszíteni, a fideszes választási iroda segítségét kéri

Elképesztő hajrá után Karácsony fordított Budapesten, de Vitézy újraszámolást követel (+videók)

Valódi Hírek