Kiadták a figyelmeztető előrejelzést: Fordulat előtt az időjárás, elrendelték a rendkívüli riasztást

Magyarország egész területére elrendelték a riasztást kedd éjfélig.

Kedden hajnalban átmenetileg csökken, majd nyugat felől az ország északnyugati, nyugati felén ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, míg kelet felé haladva kevesebb lesz a felhő. Ezeken a tájakon főként pára és köd képződhet – hívta fel a figyelmet friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

A nappali csapadék lecseng, majd hajnaltól délnyugat felől a délnyugati, nyugati megyékbe záporok, zivatarok érkezhetnek, néhol eső is lehet, valamint északkeleten is kialakulhatnak csapadékgócok.

A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimum-hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

Délelőttre lassan szakadozik, csökken a felhőzet, és délután – az északnyugati tájak kivételével – már többórás napsütésre számíthatunk. A csapadékgócok idővel kelet felé húzódnak, a nap második felében már inkább csak az északkeleti, keleti harmadban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás is lehet.

Az északnyugati, északi szél megélénkül, főként zivatarok környezetében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között valószínű, de az északnyugati határszélen 20 fok körüli értékeket mérhetünk – ismertették.

A heves zivatarok miatt

Magyarország egész területére riasztást rendeltek el kedd éjfélig:

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek