Dobrev Klára: Orbán rendszerét nem lehet egy másik Fidesszel leváltani!

Budapesten minden ellenzékinek Karácsonyt kell támogatnia.

36 órás maratoni kampányzáró körútjáról kapcsolták Dobrev Klárát az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken este.

A hárompárti baloldali koalíció listavezetője a műsorban elmondta: az ellenzék már a 2019-es önkormányzati választásokon megmutatta a Fidesz fölötti győzelem receptjét, a teljes ellenzéki összefogást. Öt évvel ezelőtt Budapesten, a kerületek többségében és a nagyvárosok közében sikerült ezzel a módszerrel legyőzni a Fideszt: Magyarország 5 legnagyobb városából 4-ben ellenzéki győzelem született.

Ám a győzelem után akkor is kísértetiesen ugyanaz történt, mint most: pár hónappal a választások után előjött valaki a jobboldalról (akkor Márki-Zay Péter, most Magyar Péter), aki azt mondta, hogy nem a kormányt, hanem az ellenzéket kell leváltani, mindenki más takarodjon el, és innentől kezdve garantálva is volt a Fidesz győzelme.

Dobrev aláhúzta: a most vasárnapi választásoknak is az a tétje, hogy megértjük-e, hogy

Orbán rendszerét nem lehet egy másik Fidesszel leváltani.

A DK-s politikus emlékeztetett: a DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely minden megyében tudott megyei listát állítani (a Mi hazánkat nem sorolja az ellenzékhez – tette hozzá Dobrev), ez azt jelenti, hogy több mint 2200 polgármester és egyéni képviselőjelölt indul a baloldali koalíció színeiben. Amint valaki azt kezdi el mondani, hogy rájuk mind nincs szükség, ők mind tűnjenek el, akkor Orbán hátradől, és biztos lehet a győzelmében.

Dobrev Klára szerint a következő 24 órában feketén-fehér eldől, hogy ki az, aki a NER rendszerét támogatja, és ki az, aki le akarja váltani a NER-t.

„Budapesten aki le akarja váltani a NER rendszerét, az nem tud másra szavazni, és nem tudja a támogatóit sem másra kérni, mint hogy Karácsony Gergelyt támogassák”

– fogalmazott.


.

Valódi Hírek