Orbán megmenti Európát: Szentmisével készül Magyarország EU-elnökségének nyitónapján

A magyar soros elnökség első napja fohásszal kezdődik majd.

Július elsejétől hazánk tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját. Bár az Orbán-kormány programjának pontos részleteit egyelőre homály fedi, annyi biztos, hogy

az elnökség első napján szentmisét tartanak Európáért

a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula-Székesegyházban – részletezte a Népszava. A magyar soros elnökség az eddigi információk szerint kizárólag katolikus misét tervez a közösségért, amelynek tagállamai közül csupán 11-ben római katolikus a többség.

Nem biztos, hogy mindenki Orbánnal együtt fog imádkozni a magyar soros elnökség első napján

A jelek szerint a szomszédban is betelt a pohár Orbán Viktorral. Az információk szerint Ausztria támogatja Belgium felhívását, azaz hogy folytatódjon a 7-es cikkely szerinti bizalmatlansági eljárás Magyarországgal szemben.

Az EU soros elnökségét jelenleg betöltő nyugat-európai állam aggódik a közelgő magyar soros elnökség miatt, így rendkívüli lépéseket sürget a közösségnél. Belgium arra kérte az Európai Unió tagországait, fontolják meg, hogy folytatódjon a hazánk szavazati jogának elvételére irányuló eljárás.

„Olyan Európánk van, amely nehezen halad előre, sajnos néhány államban – különösen egy államban – megfigyelhető az egyre intenzívebb tranzakciós, blokkoló és vétóköteles hozzáállás”

– fogalmazott a minap Hadja Lahbib belga külügyminiszter.

Kapcsolódó: Most fog igazán felforrni a levegő: Bekeményít Ausztria Orbán ellen, érik a gigászi csapás

Fohász Orbán Viktorért

Május 31-én, pénteken 5 órakor szentmisét tartottak a miniszterelnökért a fővárosban. Ez már a sokadik alkalom, hogy a hívek imába foglalták a születésnapos kormányfő nevét, Orbán Viktor ugyanis május utolsó napján töltötte be a 61. életévét.

Kapcsolódó:

„Dolgozik Krisztus követe a sátáni erők ellen” — Videón az Orbánért mondott szentmise legelborultabb pillanatai

Valódi Hírek