Videóval: Jogerősen pert nyert a DK a Kúrián az augusztus 20-i giccsparádé ügyében

Hivatalos.

A Demokratikus Koalíció jogerősen pert nyert a Kúrián a 2021-es augusztus 20-i ünnepségek szerződéseinek ügyében – tudatta vasárnapi sajtótájékoztatóján Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Bizottság alelnöke.

Minden adatot ki kell adniuk

Közölte: az ítélet szerint a három évvel ezelőtti augusztus 20-i ünnepségeket szervező állami cégnek – a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.-nek –

ki kell adnia a szerződéseket és minden egyéb dokumentumot,

hogy „végre megtudjuk, mennyibe került az ezüst turulos, aranyló-guruló szent istvános, rózsaszín csodaszarvasos giccsparádé.

A Kúrián is elbuktak

A politikus elmondta: a kormány nevében eljáró cég minden követ megmozgatott, hogy megakadályozza az igazság kiderülését, ezért az első- majd másodfokon is számukra kudarcot jelentő döntés után

elmentek a Kúriára is, és most ott buktak el.

Nyilvánosságra fogják hozni az adatokat

„A Demokratikus Koalíció azonnal a nyilvánosság elé tárja, amint megismerjük az adatokat! A magyar állampolgároknak joguk van tudni, hogy mire költi a kormány a közpénzt, és mennyi forint ment el a közös vagyonból a guruló turulra.

Nem fogjuk hagyni, hogy következmények nélkül maradjon egy mutyi sem, legyen szó a három évvel ezelőtti augusztus 20-i giccsparádéról, vagy Bayerné vérplazmaüzletéről.

Június 9-én szavazzunk minél többen a DK–MSZP–Párbeszéd szociáldemokrata–zöld szövetség jelöltjeire és EP-listájára, és lépjünk fel a korrupció ellen!”

– közölte.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek