Most tört ki a hatalmas Fidesz-botrány: Dr0gkereskedelem miatt emelhetnek vádat Orbán jelöltje ellen

Itt az újabb Fidesz-dr0gbotrány.

Itt az újabb Fidesz-dr0gbotrány: önkormányzatiképviselő-jelöltet gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel a rendőrség

Dr0gkereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői önkormányzatiképviselő-jelöltjét, Blága Lászlót – értesült a 24.hu. A portál szerint a képviselőt már 2022-ben (sic!) őrizetbe vették, sőt, ráadásul letartóztatásban is ült rövid ideig a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A nyomozati dokumentáció szerint Blága rendszeresen adott el a Büntető törvénykönyvben meghatározott „pszichoaktív anyagokat” (drogokat) terjesztett, ráadásul lánya és felesége segítségével. A fideszes politikus családtagjai szintén gyanúsítottak, és éppen az általuk kialakított vásárlói körben terjesztette a kábító$zereket Blága. Egy rövid időre a két családtagot is letartóztatta a rendőrség.

Már idén vádemelés lesz az ügyben

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy még nyomozati szakaszban van, ám

idén már vádemelés várható.

A kábítószer-kereskedelmi ügynek jelenleg 13 gyanúsítottja van.

A két ötven év körüli gyanúsítottak egyike Blága, ám ő – a többi gyanúsítotthoz hasonlóan tagadja bűnösségét, és szabadlábon védekezik. A portál kérdésére a politikus szintén tagadta a felmerült vádakat, és a gyanúsítására vonatkozó kérdésnél rögtön bontotta a vonalat.

A tiszabői fideszes jelöltek. Balról a második Blága Zoltán (kiemelés: 24.hu)

Tiszabőn más furcsaság is van az önkormányzati választáson

Blága 2014-ben mandátumot szerzett a Fidesz színeiben, 2019-ben azonban már nem választották újra. Van egy kis csavar a történetben: később az egyik jelölt kiesett a testületből, így a legtöbb szavazatot szerzett vesztes jelöltként bejutott a képviselő-testületbe. Érthetetlen, hogy a kormánypárt 2024-ben miért húzta elő újra a kalapból, ráadásul úgy, hogy

kizárt, ne lett volna tudomása a szervezetnek Blága meggyanúsításáról.

Tiszabőn egyébként is áll a bál: megírtuk, hogy a kormánypárt megpróbálta megakadályozni Mága Zoltán testvére, Novák Csaba indulását, azonban nem járt sikerrel. Végül két Fidesz-közeli jelölt került volna fel a szavazólapokra, így a kormánypárt végül visszaléptette saját jelöltjét Bíró Zoltán jelenlegi alpolgármestert Novák javára.

A Fidesz-dr0gbotrány után kíváncsian várjuk, mi lesz a választás kimenetele…

Valódi Hírek