Dobrev Klára: Aki a Fidesz mondatait szajkózza a másik ellenzéki politikussal szemben, az Orbán rendszerét segíti!

Dobrev Klára Szeged városába látogatott hétfőn.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK hétfőn közös kampányrendezvényt tartottak Szegeden. Az eseményen felszólal Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Dobrev Klára Szegeden

Ami ebben az országban van, az egész egyszerűen szégyen, tekintve a fizetéseket, a nyugdíjakat, az egészségügyet, az oktatást, a gazdaságot, a gyermekvédelmet – hangsúlyozta Dobrev Klára Szegeden. Mint mondta, gátlástalan lopás zajlik hazánkban, a fideszesek bármit megtehetnek.

Mint kiderült, a köztársasági elnökünk minden, csak nem egy olyan ember, akire büszkék lehetünk – tette hozzá.

Sulyok Tamásnak mennie kell!”

– emelte ki a DK EP-képviselője.

Megjegyezte, Orbán Viktorék napok óta csendben vannak, mert feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy az államfő ügyvédként bűncselekményeket követett el: abban segédkezett, hogy külföldiek magyar termőföldet szerezzenek.

„Én még olyat nem hallottam, hogy valakit megválasztanak alkotmánybírónak, a törvény legfőbb őre, és még mindig ezeknek az osztrákoknak a szekerét tolja”

– fogalmazott.

Az Orbán-kormányról szót ejtve azt mondta:

„Ez egy erkölcstelen, gátlástalan bűnözőbanda erkölcstelen, gátlástalan köztársasági elnökkel”.

Ez a rendszer lényege: Orbán Viktor pártkatonákat nevez ki fontos pozíciókra, minden egyes ember körülötte az ő jólétét szolgálja – mutatott rá a hárompárti szövetség európai parlamenti listavezetője. Mostantól nem lesz olyan választás, ahol nem arról szavaznánk, hogy Orbán rendszerének buknia kell – fűzte hozzá.

Kapcsolódó: Forrnak az indulatok Sulyok Tamás körül: Dobrev Klára reagált az ügyvédi kamara kínos magyarázkodására

Az önkormányzati választásokról

Arról szól, hogy amit Orbánék nagyban megcsinálnak, azt kicsiben az önkormányzatok is. Ahol tisztességes, szabad, demokrata polgármester van, ott az utóbbi években a helyiek problémái kerültek előtérbe, nem pedig a miniszterelnök akarata. A szegedieknek Botka László személyében olyan településvezetőjük van, aki Szeged lakóit képviseli – mondta Dobrev Klára a Csongrád-Csanád vármegyei településen. Hozzátette, Szeged városa a legerősebb szociális hálót építette ki az utóbbi időszakban.

Mint azt a DK politikusa hangsúlyozta, ahol baloldali, szociáldemokrata polgármesterek vannak, ott a településvezetők arra büszkék, amit az emberekért tettek, és nem arra, mint amire a fideszesek, hogy mit tettek Orbán Viktorért.

Megjegyezte, hogy az egész országban ez a helyzet: egy baloldali, szociáldemokrata miniszterelnök tudná, mi a dolga. Az, hogy a hétköznapi életet jobbá tegye. Ehhez képest most itt uralkodik felettünk Orbán, aki folyamatosan Brüsszellel hadakozik, világmegváltó terveket szövöget. Ám ahogy lenni szokott, a nagy szájhoz kis képesség társul, épp ezért, amikor fontos kérdésekről döntenek az EU politikusai, Orbánt kiküldik kávézni – emlékeztetett Dobrev Klára.

Rámutatott, hogy Orbán soha nem beszél arról, milyenek a magyarok mindennapjai. Nem beszél a nyugdíjakról, az összeg emeléséről, a bérekről, a szakszervezetekről, a nevelőszülői hálózatról, a szociális támogatásról, az egészségügyről, az oktatásról. Orbán valahol a sztratoszférában szereti a problémákat megoldani, ilyen „csip-csup ügyek” nem érdeklik.

„Én ezt olyan mértékig elítélem és olyan mértékig elutasítom…Nincs annál nagyobb megtiszteltetés egy magyar politikus számára, mint ha a magyar nép azzal a hatalommal ruházza fel, hogy az ország miniszterelnöke legyen. Az ország miniszterelnöke az ország legfőbb és első számú szolgája. Ő 10 millió magyar ember hétköznapi problémáival kell, hogy foglalkozzon, mert ez egy miniszterelnök feladata”

– emelte ki a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője, hozzátéve, hogy

Orbán Viktor erre a feladatra teljesen alkalmatlan.

Az EP-választásokról

Máson sem dolgoznak Orbánék, mint azon, hogy Európa legyen minél gyengébb. Azon, hogy Európa ne tudjon beleavatkozni a „szuverenitásunkba” (mondja a kormányzó párt). És ez mit jelent Orbán Viktornál? Azt, hogy engedjék lopni annyit, amennyit csak akar, és ebbe senki se szóljon bele – mutatott rá Dobrev Klára.

Mint hangsúlyozta, a baloldaliak, a szociáldemokraták képviselik azt erős, szociális Európát, amely képes az állampolgáraira közvetlenül vigyázni, ahol a bérek, a nyugdíjak, az egészségügy és az oktatás jólétet biztosítanak mindenkinek.

„Ezt hívom én Európai Egyesült Államoknak”

– mondta a hárompárti szövetség EP-listavezetője.

Orbánék elérték, hogy a magyar fizetések, a magyar nyugdíjak érjenek a legkevesebbet Európában, a multik és oligarchák fizetik a legkevesebb adót. A kormány szerint a hazai egészségügy tökéletes úgy, ahogy van, mert szuverén. Dobrev Klára szerint azonban szégyen, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben kórházi fertőzésben és olyan betegségekben, amelyeket meg lehetne gyógyítani.

A környezetvédelemről szót ejtve úgy fogalmazott: nem lehetnek környezetszennyező és embereket mérgező akkumulátorgyárak Magyarországon.

Nincs jó élet az Európai Unión kívül a magyarok számára. Mi egy erős, szociális Európát szeretnénk. Orbánékból pedig elég volt, el kell őket mindenhonnan zavarni – szögezte le a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Kapcsolódó: Robbant a bomba: Aláírásgyűjtés indult Orbán Viktor kizárásáért az EU-ban

Ciki fideszesnek lenni

Erre példa többek között a kormányfő viselkedése is, aki titokban kampányol. Ez már hungarikumnak mondható, sok dolgot láttunk már, de ez egészen meglepő – vélekedett Dobrev Klára a szegedi rendezvényen.

Megjegyezte, Orbán, ha már feltalálta a titokban kampányolást, akkor titokban hagyja is abba, mert teljesen felesleges.

Kapcsolódó: Dobrev Klára nyíltan, Orbán Viktor titokban tart kampányrendezvényeket

A milliókról, akiknek már elfogyott minden tartalékuk

És ez nem csupán a pénzt jelenti. A magyarok jelentős részének elfogyott már az érzelmi tartaléka is. Ebben az országban milliók számára a napi túlélés csak összeszorított fogakkal megy. Lehet, hogy ők nincsenek ott a leghangosabban ujjongók között a rendezvényeken, nincsenek a legszellemesebb kommentírók között. De ott vannak és egyetlen egy dologra várnak: hogy végre valaki velük foglalkozzon – fogalmazott a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője.

Mint mondta,

a politikának újra arról kell szólnia, hogy hogyan lesz millióknak jobb élete.

Hozzáfűzte, a magyarok nem politikai valóságshowra vágynak, hanem tisztességes, európai jólétre, és napjainkban a szociáldemokraták és zöldek szövetsége az egyetlen, amely a milliók problémáit helyezi előtérbe, amely a millióknak alternatívát jelent, és amely szövetségre a milliók nyugodt szívvel tudnak szavazni.

Kiemelte: ha ebben az országban egyszer el tudjuk kergetni Orbán Viktort és rendszerét, akkor fel kell építeni egy új, tisztességes, európai Magyarországot. Annak egyetlen egy célja lesz: a millióknak jobb, nyugodtabb és kiszámíthatóbb életet teremteni – hangsúlyozta Dobrev Klára Szeged városában.

Megjegyezte: aki az ellenzéket akarja legyőzni, az Orbán Viktor érdekeit szolgálja.

„Mi Orbán rendszerét akarjuk legyőzni,

erre hívunk mindenkit. Abban a pillanatban, amikor valaki megbontja az ellenzék egységét, ha karaktergyiłkossággal gyűlöletet szít egymással szemben, ha a Fidesz mondatait szajkózza és hangsúlyozza a másik ellenzéki politikussal szemben, akkor az Orbán rendszerét segíti”

– fogalmazott.

Kapcsolódó: Molnár Csaba: DK-sok, hozzátok szólok, akiket Magyar Péter kékfideszesnek nevez!

Dobrev Klára a közösségi oldalán osztott meg pár fotót az eseményről

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője Szegedre látogatott

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője Szegedre látogatott

Az eseményre rengetegen érkeztek

Az eseményre rengetegen érkeztek

Dobrev Klára hétfőn járt a Csongrád-Csanád vármegyei településen

Dobrev Klára hétfőn járt a Csongrád-Csanád vármegyei településen

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek