Ég a talaj Orbán embere alatt: Dobrev Klára újabb kínos részleteket árult el Sulyok Tamás bűnügyeiről (+videó)

Dobrev Klára csütörtökön nyújtotta be az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző.

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorának pénteki adásában beszélt Sulyok Tamás köztársasági elnök zűrös földügyéről.

Polt Péternek vizsgálatot kell indítania Sulyok Tamás bűnügyében

Dobrev Klára közölte: a birtokába került dokumentumok alapján

Polt Péter legfőbb ügyésznek vizsgálatot kell indítania.

Az üggyel kapcsolatban elmondta, amint tudomást szereznek egy potenciális bűncselekményről, azonnal tájékoztatják róla a nyilvánosságot.

Hozzátette: ez a tisztességes hozzáállás.

A gazdáknál betelt a pohár

Dobrev Klára azt is elmondta, hogy a Sulyok Tamás kínos földügyeiről szóló dokumentumokat csongrádi gazdák adták át nekik, akiknél

az volt az utolsó csepp, hogy Sulyok Tamásból köztársasági elnök lett.

A Fidesz sze*uális er*szaktevőket és ped0filsimogatókat is kimosdat, most pedig itt a magyar föld ügye, ahol látszik, hogy kimosdatják Sulyok Tamást is – hívta fel a figyelmet.

„Az se számít, hogy a szent magyar anyaföldet átjátszotta külföldieknek jogellenesen”

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: mára rendkívül kínossá vált fideszesnek lenni, amit az is jelez, hogy Orbán Viktorék hívei nincsenek kint tömegével az utcán.

Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző

Mint ismert, Dobrev Klára csütörtökön nyújtotta be az ügyészségnek azokat a dokumentumokat, amelyek azt bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként jelentős szerepet vállalt abban, hogy

103 hektárnyi magyar termőföldeket játszanak át külföldieknek.

Az ügyészség csütörtökön közölte: megérkezett a beadvány, amelyet a törvényes előírásoknak megfelelően vizsgálnak és értékelnek.

Dobrev Klára az Alkotmánybíróságnál is eljárást kezdeményez Sulyok Tamás földügyei miatt

Dobrev Klára pénteken feljelentést tett különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményének, illetve hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt. A politikus bejelentette: az Alkotmánybíróságnál is eljárást kezdeményez Sulyok Tamás földügyei miatt.

Dobrev Klára szerdán hozta nyilvánosságra azon dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző.

A törvény és az erkölcs

Bár az ügyben megszólaló egyes jogászok elkezdték firtatni, hogy valóban törvénybe ütköztek-e Sulyok Tamás botrányos földügyei. Ugyanakkor az ügynek morális szempontjai is vannak. Ezzel kapcsolatban Dobrev Klára egyértelműen fogalmazott: Sulyok Tamás jogellenesen járt el, illetve jelezte: egy köztörvényes bűnöző nem töltheti be Magyarország köztársasági elnökének posztját, ezért

Dobrev Klára azonnali lemondásra szólította fel Sulyok Tamást.

Videó:

Kapcsolódó:

Dobrev Klára: Egy ilyen köztársasági elnök nem maradhat hivatalban! (+videó)

Fotókkal: Dobrev Klára újabb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra Sulyok Tamás bűnösségét illetően

Dobrev Klára hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében és eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál (+videó)

Valódi Hírek