Dobrev Klára bizonyítékokkal igazolta, hogy Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző (+videó)

Sulyok Tamás sötét ügylete kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség európai parlamenti listavezetője kedden Facebook-videóban közölte, bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy az egyik legnagyobb közjogi méltóság köztörvényes bűnöző.

„Orbán Viktor nagyot tévedett, amikor azt hitte, hogy a ped0filbotrányt leveheti a napirendről”

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó: Dobrev Klára: Bizonyítékunk van róla, hogy Magyarország egyik legfőbb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző

Dobrev Klára sajtótájékoztatót tartott

Az eseményen a csongrádi földmaffia működését mutatta be. Mint mondta, Sulyok Tamás köztársasági elnök ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. Ez mindig is bűncselekménynek számított, egyebek mellett közokirat-hamisításnak minősült – hangsúlyozta a DK politikusa.

Mint kifejtette, 2014-ben éppen az Orbán-kormány tette külön tényállássá a Büntető törvénykönyvben ezt a magatartást. A folyamat általában strómanokon, úgynevezett zsebszerződéseken keresztül történt. Nem volt ez másképp Szeged környékén sem, ahol több mint 1000 hektárnyi termőföldet érintett a földmaffia tette.

A területet 3-4 helyi ügyvéd közreműködésével sikerült külföldiek kezére játszani – fejtette ki Dobrev Klára.

Hogy ne legyen feltűnő, az ügyvédek segédkeztek egymás ügyeiben – jegyezte meg.

Ennek a bűnszervezetnek az egyik figurája volt Sulyok Tamás. A jelenlegi köztársasági elnök akkor ügyvédként dolgozott. A szegedi földmaffia segítségével osztrákok tették rá a kezüket a magyar termőföldekre – mutatott rá a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Egy szelet a történtekből

A törvénytelen ügyletben – amelyet Dobrev Klára a sajtótájékoztatón dokumentumokkal együtt részletesen bemutatott – egy 103 hektáros földterület játszik központi szerepet. Ezt a területet játszotta külföldiek kezére a jelenlegi államfő – még ügyvédként.

A szóban forgó terület mindenekelőtt Gyuris Gyula Ernő stróman nevére került. Ő egy következő strómannak, Kocsis Lászlónak ajándékozta azt – azaz ingyen, mindenféle ellenérték nélkül. Az ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ügyvéd ellenjegyezte – közölte Dobrev.

Kocsis László ezt követően kötött egy kölcsön- és jelzálogszerződést azon külföldiek cégével, az Agronómia Kft.-vel, amely törvényesen nem szerezhette volna meg a termőföldet.

A cég tulajdonosai haszonélvezeti jogot kaptak, a kft. mögött 3 testvérpár állt: Franz, Ernst, valamint Alois Kirchmayr. A szerződéseket szintén Sulyok Tamás szerkesztette, aláírása is megtalálható a dokumentumokon.

A DK EP-képviselője megjegyezte, a haszonélvezeti jog és a jelzálog együttes bejegyzése gyakorlatilag kettős biztosíték volt akkor a külföldi tulajdonosnak.

Az Agronómia Kft. magyarországi kézbesítési megbízottja Sulyok Tamás volt.

A Demokratikus Koalíció megszerezte a német nyelvű zsebszerződést

A dokumentum szerint az első stróman, Gyuris Gyula Ernő a földterületet az Agronómia Kft. nevében és érdekében vette meg.

„A magyar földtörvény szerint olyan cég, mint az Agronómia Kft. jelenleg nem lehet vevő, így annak ügyvezetője, Gyuris Úr járt el a cég megbízásából az ingatlanvétel ügyében. Ezért jelenleg, pro forma, Gyuris Úr áll a telekkönyvben tulajdonosként.

Ezennel írásban, kifejezetten és visszavonhatatlanul rögzítjük, hogy az Agronómia Kft. a kizárólagos gazdasági tulajdonos és jogosult arra, hogy a megbízásából szerzett minden földet kártalanítás nélkül bármikor saját tulajdonába ruházhasson át telekkönyvileg.

Ez a kötelezettség Gyuris Úr jogutódjaira is vonatkozik. A földek vételárát egyszeri haszonbérlettel, jutalékfizetéssel és széna vásárlással az Agronómia Kft. teljes egészében megfizette”

– idézett a dokumentumokból Dobrev Klára. Mint hozzátette, eszerint a szerződést megkötő felek pontosan tudták, hogy törvényt sértettek, a külföldiek a föld árát stikában ki is fizették, valamint biztosították magukat, hogy ha változik a törvény, vagy elhunynak a strómanok, a föld akkor is az övék maradjon.

Mit mond a DK?

A DK szerint egy köztörvényes bűnöző, a földmaffia egyik figurája nem testesítheti meg a nemzet egységét, nem lehet köztársasági elnök.

„Ezért felszólítjuk Sulyok Tamást, hogy Novák Katalinhoz hasonlóan mondjon le a köztársasági elnöki pozíciójáról! Ez az egyetlen megoldás, bár akár megteszi, akár nem, én holnap elmegyek az ügyészségre – törvénytisztelő állampolgárként –, ezeket a dokumentumokat átadom és megmutatom nekik is”

– jelentette ki Dobrev Klára.

Hozzátette, csütörtökön, amikor végzett az ügyészségen, fél 11-kor a dokumentumokat átadja a sajtó képviselőinek is.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek