Nagy gáz van: Egyre magasabban hömpölyög a trutyi a Szijjártóékat érintő hekkertámadás után (+videó)

A Szijjártó Péteréket érintő orosz hekkertámadás került terítékre a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén.

A Nemzetbiztonsági Bizottság szerdai ülésén eredetileg három téma került volna terítékre, ám utólag egy negyedik napirendi pontról is szót ejtettek: tájékoztatást kértek aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről – részletezték az RTL Híradóban.

A bizottság jobbikos elnöke elárulta: kifejezetten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot ért orosz titkosszolgálati kibertámadás miatt kértek információkat több hazai szolgálattól, a szerveket felügyelő államtitkároktól.

Kapcsolódó: Videóval: Menczer Tamás undorító műsort adott elő, amikor az orosz hekkertámadásról kérdezték

Mi történt?

A napokban részletesen beszámoltunk róla, hogy egy orosz titkosszolgálatok által szervezett támadás keretében több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. A 444.hu által nyilvánosságra hozott dokumentum beszámolója szerint az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak.

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium a hír első megjelenése után „kampányhazugság”-nak nevezte azt, minden értesülést tagadtak.

Ugyanakkor a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) által készített jelentés egyértelműen bizonyítja, rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon, a hekkertámadás pedig valóban veszélyezteti hazánk szuverenitását, azaz függetlenségét, önállóságát.

Kapcsolódó: Borul a bili: Hatalmas pácba került Szijjártó Péter, miután összevissza hazudozott az orosz hekkertámadásról

Az ügy szóba került a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely a kérdésekre válaszolva elmondta, hekkertámadásokról egyedi esetként beszélni nem helyes, mert azok a mindennapi valóság részei. A kancelláriaminiszter láthatóan felhergelte magát a témával kapcsolatos kérdések hallattán.

A kormányinfóról >>ITT<< írtunk részletesen.

Mit mond a Nemzetbiztonsági Bizottság a Sijjártó Péteréket érintő hekkertámadásról?

Sas Zoltán, a bizottság elnöke az RTL Híradónak nyilatkozva hangsúlyozta,

senki sem cáfolta, hogy a szóban forgó levelet a korábbi főigazgató írta, valamint hogy a külügyminiszter azt megkapta.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat akkori főigazgatója 2021-ben tájékoztatta az illetékes tárcát az orosz titkosszolgálat ügyködéséről. Utóbbiak a legbizalmasabb diplomáciai iratokhoz is hozzáférhettek. Szijjártó Péter akkor úgy nyilatkozott az ügyről, hogy a titkosszolgálatok „tették a dolgukat„.

(rtl.hu/Nyugati Fény nyomán)

Valódi Hírek