Nincs visszaút: Az Orbán-kormány rátenyerel a gyerekek jövőjére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hivatalosan is elindítja a tanárképzését.

Hivatalosan is bejelentették a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új tanárképzését. Ez az az új kar Orbán Viktor kedvenc egyetemén, amihez a parlament fideszes többsége legalább kétszáz hátrányos helyzetű józsefvárosi családot lakoltat ki egy tollvonással.

Már a tanárképzésre is rátenyerel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A Nemeskürty István Tanárképző Kar az intézmény közleménye szerint:

„kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a 21. századi magyar társadalom igényei szerint felkészült, elmélyült tudással bíró szakembereket bocsásson ki a köznevelés számára”.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem eredetileg honvédelmi, rendvédelmi, közigazgatási, katasztrófavédelmi, hírszerzői feladatok ellátására felkészítő felsőoktatási intézményként indult. Ám, mint ismert, kivételezett státuszt és állami támogatást élvez,

tanácsadó testületének elnöke egyben a miniszterelnök politikai tanácsadója: Orbán Balázs.

Az NKE induló tanárképzése mögött politikai-ideológiai-gazdasági stratégia húzódik az oktatói szervezetek szerint. A képzési kínálatban kitüntetett helyen szerepelnek a nemzeti identitás kialakításában fontos szerepet játszó tanári szakok: a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem.

A fideszes képviselők fogadták el a bővítést

Márciusban beszámoltunk arról, hogy az Orbán-kormány tervei szerint szétválasztják a tehetős és a szegény gyerekek tanárainak képzését. Létrehoznának egy elitpedagógus-képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, az ott végző tanárok az elit gyerekeit tanítanák.

A nehezebb sorsú gyerekeket oktató pedagógusok képzéséért az egyházi felsőoktatási intézmények felelnének.

Az NKE márciusban jelentette be, hogy 2025 szeptemberétől tanárképzést indít. Orbánék tervei szerint a jövőben a tanártovábbképzés módszertani alapjának és szakmai programjának kialakításáért felelős központot, illetve a tanártovábbképzés lebonyolításért felelős szervezési egységet is az NKE-n alakítják ki.

Az Országgyűlés fideszes többsége április végén fogadta el a javaslatot, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem portfólióját bővíti tanár-, tanító- és óvóképzéssel és az azokhoz kapcsolódó továbbképzésekkel.

Kétszáz családot tettek utcára a bővülő kampusz miatt

Mint megírtuk, több száz milliárd forint értékben halaszt el beruházásokat a kormány, ugyanakkor akadnak olyan kiemeltnek mondott projektek, ahova továbbra is talicskával hordják a pénzt Orbán Viktorék. Ilyen például az NKE új józsefvárosi képzési központja, amelyet két év alatt,

33,78 milliárd forintért építhet fel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt.

Az NKE bővítéséhez a józsefvárosi önkormányzat tulajdonában álló VIII. kerületi ingatlanok köznevelési, valamint felsőoktatási feladatokkal összefüggő tevékenység ellátása céljára

az állam tulajdonába kerülnek.

Azaz: államosítják az épületeket. Az ingatlanok forgalmi értékét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő független értékbecslő bevonásával állapítja meg, és téríti meg az önkormányzat számára.

A döntés értelmében

félezer embernek (!) kell kiköltöznie október 31-ig VIII. kerületi bérlakásából

azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tovább bővíthesse kampuszát.

Valódi Hírek