Elképesztő bejelentést tettek Schmidt Máriáék: Luxusszállodákban fogják kiképezni a jövő tanárait

Szintet lép a Fidesz-propaganda.

Kiderült, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTKK), – amelynek Schmidt Mária a főigazgatója és kuratóriumi tagja is – képezheti tovább a történelemtanárokat és oktatókat a Miniszterelnökségen keresztül érkezett közpénzből. Az rtl.hu információi szerint jelenleg ez most úgy zajlik, hogy a KKTKK a pedagógusokat két négycsillagos szállodában képzi egy egyébként online tananyagra, személyes részvétel mellett.

A két szálloda közül az egyik a Mezőkövesden működő Balneo Hotel Zsori, amely „véletlenül” pont Tiborcz Istvánhoz köthető, a másik szálloda pedig a ráckevei Duna Relax Hotel, amelyet Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb szereplőjének érdekeltségei között tartanak számon.

A képzések előkészítését a Prekog Alfa bonyolítja le, ők biztosítják a képzési helyszínt, a szállást, valamint a technikai és oktatási kellékeket és kiegészítő szolgáltatásokat is. Ez tanáronként és képzésenként összesen 285 ezer forint egy online is leadható tananyagért. Mivel 500 fővel számoltak, úgy kijön, hogy mindez nettó

142,5 millió forintba fog kerülni.

A portálnak adott válaszában a KKTKK azt írta: 2016 és 2022 között „négy témakörben” indítottak képzéseket, „amelyeken több mint 25000 tanár vett részt és csaknem 6000 hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba. A pedagógusok visszajelzéseiből kiderült, hogy a képzések kiemelkedő színvonalon nyújtottak szakmailag hasznos és új ismereteket”.

A KKTKK jelentette meg egyébként Deák Dániel kormányközeli megmondóember „Fidesz-recept” című kötetét, valamint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának „A Megőrzés kultúrája” című értekezését is.

Valódi Hírek