Hatalmas botrány: Mága Zoltán felfüggesztett börtönre ítélt testvére gyakorlatilag megnyerte a polgármester-választást Tiszabőn

Tiszabőn visszalépett a Fidesz eredeti jelöltje, Mága Csaba már most befutónak tekinthető.

Nem lesz polgármesterjelöltje a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesznek Tiszabőn. Bíró Zoltán visszalépett, Mága Csaba így „megszabadult” egyetlen ellenfelétől – írta meg a 24.hu.

A választások előtt visszalépett Mága Csaba ellenfele

A Nemzeti Választási Iroda honlapján már olvasható a bejegyzés: Bíró Zoltán alpolgármester, aki a Fidesz színeiben indult volna, visszalépett.

Bíró azután hozta meg a döntést, hogy kiderült, megpróbálta megakadályozni a másik jelölt indulását. Tiszabő fideszes vezetése azt akarta elérni, hogy az önkormányzati választásra ne vegyék nyilvántartásba Novák (Mága) Csaba független polgármesterjelöltet.

Novák Csaba az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló Mága Zoltán hegedűművész testvére.

A választási bizottság döntött

Megírtuk, hogy Novák összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat, ám a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét. Az indoklás szerint kaptak egy névtelen levelet, amelyhez több orvosi igazolást is csatoltak. A dokumentumok a bizottság szerint olyan súlyos állításokat tartalmaznak, amelyeket górcső alá véve

a testület az elutasítás mellett döntött.

Novák Csaba a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottságnál fellebbezett, a testület pedig igazat adott neki, így május 7-én nyilvántartásba vették.

Mindkét induló állt már a bíróság előtt

Mint azt Bíró Zoltán, a község alpolgármestere kedden a portálnak elmondta, Novák Csaba is felelt a törvény előtt. Elárulta, ő maga (Bíró) korábban érintett volt az úgynevezett „szocpolos csalássorozatban” Bruna Lászlóval.

Utóbbi úgy nyilatkozott, hogy felmentették az ügyben (2018-ban pénzbüntetésre ítélték), Bíró pedig azt mondta, őt próbaidőre bocsátották (1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélték 2 év próbaidőre felfüggesztve). Ez a kis fiaskó a jelek azonban nem akadályozta meg őket politikai ambícióik beteljesítésében,

2019-ben mindketten mandátumot nyertek a Fidesz színeiben.

A polgármesteri címért induló Novák sem makulátlan, 2014-ben került a hatóság látókörébe, amikor felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

Bíró Zoltán volt Mága egyetlen ellenfele, így előbbi visszalépése után a kormánypárti hegedűművész befutónak tekinthető. A politikusnak

elég lesz egyetlen szavazatot szereznie június 9-én, és megnyeri a választást.

Szinte kizárt, hogy nem ugorja meg ezt a kihívást…

(Kiemelt képünkön Novák (Mága) Csaba)

Valódi Hírek