Molnár Csaba: Hagyjuk már a nyavalygást a vitákról! Nem kibúvókat kell keresni, hanem elmenni és állni a sarat

Molnár Csaba hangsúlyozta, Dobrev Klára ott lesz az összes vitán.

Nem nyavalyogni, kibúvókat keresni kell, hanem bátran elmenni az összes vitára – fogalmazott Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője szerdán a közösségi oldalán.

Mint ismert, pénteken megrendezték az európai listavezetők első élő vitáját a Partizán szervezésében, közönség előtt. Ez az a csatorna, amely interjúval országos sztárt csinált Magyar Péterből, ám ő három hónappal később már levegőnek nézte a Partizánt és annak nézőit is. Nem jelent meg a vitán, sőt, a Tisza Párt listavezetője válaszra sem méltatta a Partizán felkérését.

A Fidesz európai listavezetője, Deutsch Tamás annyival férfiasabb volt, hogy ő legalább válaszolt a csatornának. Megüzente, hogy nem megy el.

A vitán így Dobrev Klára, a hárompárti baloldali koalíció (DK–MSZP–Párbeszéd), Toroczkai László, a Mi Hazánk, Le Marietta, a Kétfarkú Kutyapárt és Donáth Anna, a Momentum európai listavezetője vett részt. Deutsch Tamás és Magyar Péter pulpitusa szégyenszemre üresen maradt.

Kapcsolódó: Dobrev Klára nyerte a Partizán-vitát, Magyar Péter elmenekült, a Kutyapárt alig szólalt meg

Mint már ismert, nem csak Magyar Péter bujdokol mindenféle kitalált érvekkel a nyílt vita elől. A köztisztségre szánt embereit, polgármester-jelöltjeit, európai képviselőjelöltjeit is tiltja a nyilvánosságtól, a vitától.

Ebből az antidemokratikus hozzállásból lett elege a DK-nak. Mint megírtuk, Molnár Csaba szombaton nyílt vitára hívta a Fidesz és a Tisza Párt listájának első öt helyezettjét, Gyurcsány Ferenc pedig a közösségi oldalán kérdezte fel Magyart az ügyben.

Kapcsolódó: Gyurcsány keményen felkérdezte Magyar Pétert, miért rejtegeti az embereit a nyilvánosság elől

Idéztük Molnár Csaba friss bejegyzését

„Hagyjuk már a nyavalygást a vitákról! Nem kibúvókat kell keresni és kifogásokat gyártani. Nem a hírhamisító »köztévé« vitájáról kell vitatkozni.

Hanem el kell menni az összes vitára és állni kell a sarat. Bátran.

Dobrev Klára így tesz. Ott volt a Partizán vitán, ott lesz az összes többin is.

Arra hivatkozva nem menni az RTL, az ATV és a Blikk vitájára, hogy a »köztévén« nem demokratikusak a szabályok, egyszerűen nevetséges. Ez az emberek lenézése.

Reméljük Deutsch Tamás és Magyar Péter eljönnek a vitákra, a kibúvók keresése helyett.”

(Dr. Molnár Csaba/Facebook)

Kapcsolódó:

FRISS: Kiderült minden részlet az MTVA élő listavezetői vitájáról

Valódi Hírek