Dobrev Klára elvitte a pálmát: A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője nyerte a Partizán-vitát az aHang oldalán indított szavazáson

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője lett az első helyezett.

Dobrev Klára nyerte a Partizán-vitát az aHang oldalán indított szavazáson – áll az aHang lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

Mint írták, a Partizán pénteki, EP-listavezetői vitáját követően az aHang szavazást indított az oldalán arról, hogy ki nyert. Az opciók között szerepelt mind a 4 résztvevő, valamint az a lehetőség is, hogy „Egyikük sem győzött meg”.

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője lett az első

Hétfő éjfélig lehetett leadni a szavazatokat, bárki részt vehetett rajta, végül több mint 3 ezren voksoltak. A szervezet számos platformon közzétette az aHang oldalán indított szavazást. A végeredmény:

  • Dobrev Klára (DK–MSZP–Párbeszéd): 54 százalék,
  • Donáth Anna (Momentum): 22 százalék,
  • „Egyikük sem győzött meg”: 17 százalék,
  • Le Marietta (MKKP): 4 százalék,
  • Toroczkai László (Mi Hazánk): 3 százalék.

Az aHang hangsúlyozta, a kampány hátralévő időszakában is meg fogja kérdezni az embereket a viták eredményéről, legyen az a köztévén, valamelyik kereskedelmi csatornán vagy online platformon.

A Partizán-vitáról

Pénteken megrendezték az európai listavezetők első élő vitáját a Partizán szervezésében, közönség előtt. Ez az a csatorna, amely interjúval országos sztárt csinált Magyar Péterből, ám Magyar három hónappal később már levegőnek nézte a Partizánt és annak nézőit is. Nem jelent meg a vitán, sőt, a Tisza Párt listavezetője válaszra sem méltatta a Partizán vitafelkérését.

A Fidesz európai listavezetője, Deutsch Tamás annyival férfiasabb volt, hogy ő legalább válaszolt a csatornának. Megüzente, hogy nem megy el.

A vitán így Dobrev Klára, a hárompárti baloldali koalíció (DK–MSZP–Párbeszéd), Toroczkai László, a Mi Hazánk, Le Marietta, a Kétfarkú Kutyapárt és Donáth Anna, a Momentum európai listavezetője vett részt. Deutsch Tamás és Magyar Péter pulpitusa szégyenszemre üresen maradt.

Dobrev Klára a vitában végig az erős és egységes Európa mellett érvelt, amely közösen és hatékonyan tud fellépni az emberek sorsát érintő legfontosabb ügyekben: a nagy cégek megadóztatásától kezdve a határvédelmen és a klímaváltozáson keresztül az emberek jólétét érintő kérdésekig. Mint fogalmazott, a történelem azt mutatja, hogy amikor Európa meggyengül, abba Magyarország belerokkan.

A vitáról >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Dobrev Klára: Soha nem látott gyűlölködés támadt az ellenzékben, és ez csak Orbán Viktort segíti

Valódi Hírek