Óriási botrány törhet ki Orbánék veszélyes akciójából: Kockázatos a kínai rendőrök magyarországi bevetése

Megdöbbentő dolgok derültek ki a kínai rendőrök magyarországi tevékenységéről.

Két szerződést is kötött a magyar kormány a kommunista Kínával

Nem egy, hanem

két szerződést is kötött a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium a Kínai Népköztársasággal.

A kínai rendőrök járőrözése pedig csak a kisebbik baj – hívta fel a figyelmet a kínai rendőrök magyarországi bevetésével kapcsolatban Facebook-oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

Mint írta: a Belügyminisztériumban először nem akarták megengedni neki, hogy jegyzeteljen, ám miután ezt határozottan kikérte magának, mégis készíthetett feljegyzéseket valamilyen „fenti” engedéllyel.

Óriási veszélyekre figyelmeztettek a kínai rendőrök miatt

Beszámoltunk róla, hogy Pintér Sándor és kínai kollégája február közepén megállapodtak: közösen járőröznek majd a magyar és kínai rendőrök. Az ügyre többek között a német Welt is felhívta a figyelmet, jelezve, a megállapodás után a Szerbiához közeli magyar városokban is megjelenhet a kínai rendőrség.

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én a „Kínai rendőri tevékenység Európában” címen tartottak vitát. Az ügy napirendre tűzését az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezte, amiért rendkívül aggasztónak tartják, hogy egy friss megállapodás alapján hamarosan kínai rendőrök járőrözhetnek magyar kollégáikkal közösen Magyarországon.

„Ezeket a rendőrőrsöket és »a kínai rendőrség jelenlétét (Kína – a szerk.) arra használja, hogy megfenyegesse és elhallgattassa a másként gondolkodókat. A titkos és törvénytelen rendőri műveletek sértik a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat, és

óriási veszélyt jelentenek az Európai Unió és tagállamai biztonságára.

Ezért az Európai Bizottság, valamint a kormányközi EU Tanács azonnali fellépését igénylik«”

– írták a levélben, amelyben a képviselők a többi politikai csoport támogatását kérték a kínai rendőrök miatt kezdeményezett vita lefolytatásához.

Orbán Viktor kormánya egyszerűen csak hazudik

Hadházy Ákos posztjában jelezte: Orbán Viktor „szuverén” kormánya ugyan arról hadovál, hogy csak a turistás helyeken fog néhány kínai rendőr a magyaroknak tolmácsolni, de ez egyszerűen hazugság (!). A politikus figyelmeztetett, Orbánék kétes megállapodása nyomán,

átvehetjük Kínától a totális diktatúra alapját adó arcfelismerő kamerarendszerüket is.

A Belügyminisztérium korábban azt mesélte, ők „semmiről sem tudnak”

Figyelemre méltó, hogy az üggyel kapcsolatban a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére reagált a Belügyminisztérium. A tárca azt állította, ők „semmit sem tudnak” a kínai rendőrök bevetéséről.

„Tájékoztatom, hogy az Együttműködési Megállapodás Magyarország Belügyminisztériuma és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma között a közös járőrszolgálat ellátásáról egy klasszikus keretmegállapodás, az nem rendelkezik az együttműködés operatív részleteiről, például annak pontos helyszínéről.

Ilyen kijelölésekre így nem került sor”

– írta válaszában Pintér Sándor helyett Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár.

Nesze neked szuverenitásvédelem!

„ÖSSZEFOGLALVA: Nesze neked szuverenitásvédelem! Fentiek alapján ez egy olyan egyezmény, ami alapján szó szerint MINDENT megtehet a kormány a kínaiakkal megegyezve. Érdemes akár hetente rákérdezni, hogy az egyezmény alapján történt-e további megegyezés”

– írta Hadházy Ákos.

Bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„Nagy nehezen betekinthettem a Kínai Népköztársasággal kötött KÉT belügyi együttműködési szerződésbe, és

csak annyit mondhatok: DURVA.

A Belügyminisztériumban döbbenetemre először nem akarták engedni, hogy jegyzeteljek, de miután ezt – sajnos káromkodva – kikértem magamnak, végül valamilyen »fenti« engedéllyel mégis megtehettem.

Összefoglalva: a kínai belügyi együttműködés hallatán mindenkiben felmerülhetett a félelem, hogy ez a kínai kommunista állampárt TOTÁLIS MEGFIGYELÉSRE ALKALMAS ARCFELISMERŐ KAMERARENDSZERÉNEK átvételét jelentheti (annál is inkább, mert Szerbiában valami hasonló történt).

A kormány ugyan arról hadovál, hogy csak a turistás helyeken fog néhány kínai rendőr a magyaroknak tolmácsolni,

de EZ EGYSZERŰEN HAZUGSÁG.

KÉT MEGÁLLAPODÁS VAN ugyanis, ezekről – a jegyzeteim alapján – az alábbiak mondhatók el.

1) Az EGYIK egyezmény valóban csak a turisztikai helyszíneken történő kínai rendőri jelenlétről szól. Ez az egyezmény korrektnek és ártalmatlannak tűnik, a kínai rendőrök csak fegyvertelenül, a magyar parancsnokság alatt és a magyarokkal járőrözve, elsősorban tolmácsként járőrözhetnek. A rendőrök kosztot, kvártélyt tőlünk kapnak, de a biztosításukat, egészségügyi ellátásukat ők fizetik. Ha valaki rendetlenül viselkedik, hazaküldhetjük. VISZONT:

2) A második egyezmény címe a »Rendészeti Biztonsági Megállapodás«, melynek első pontja szerint a »felek törekednek az eddigi rendészeti együttműködés folytatására, MEGERŐSÍTÉSÉRE ÉS FEJLESZTÉSÉRE«, többek között »a KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG, a szakképzés, terrorizmus és kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem, közlekedésbiztonság(?) és MÁS területeken«.

3) A felek együttműködnek a »LEGJOBB GYAKORLATOK CSERÉJÉBEN« (tehát átvehetjük a totális diktatúra alapját adó arcfelismerő kamerarendszerüket), a tapasztalatok megosztásában (tehát segíthetnek a beüzemelésben), közös projektekben és programokban, munkalátogatások, képzések, közös események , pl. konferenciák szervezésében, SZAKÉRTŐK ÉS VEZETŐ BEOSZTÁSÚ SZAKÉRTŐK CSERÉJÉBEN(!), valamint az együttműködés bármelyik fél által javasolt EGYÉB FORMÁI révén (»összhangban persze a hazai jogszabályokkal« – amiket a Fidesz bármikor három nap alatt módosít, vagy egy nap alatt egy rendelettel felülírhat).

4) A »felek megerősítik az együttműködést« az EGY ÖVEZET EGY ÚT építési övezetek (a kelebiai vasút) biztonsága védelmében, a TENGERENTÚLI ÉRDEKEK védelme érdekében és a magyar és kínai vállalatok, projektek és alkalmazottak biztonságának garantálása érdekében (hogy ez mit jelent, nem részletezik).

5) A nyolcadik pont szerint az »egyezmény NEM MINŐSÜL NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSNEK és ezért nem keletkeztet a nemzetközi jog alapján fennálló jogosultságokat és kötelezettségeket« (jogászok szerint ez a furcsa kitétel azért volt fontos, mert így NEM KELLETT a kormánynak a parlamenttel ratifikáltatnia, vagy rendeletben kihirdetnie, azaz NYÍLVÁNOSSÁGRA HOZNIA.

ÖSSZEFOGLALVA: Nesze neked szuverenitásvédelem!

Fentiek alapján ez egy olyan egyezmény, ami alapján szó szerint MINDENT megtehet a kormány a kínaiakkal megegyezve. Érdemes akár hetente rákérdezni, hogy az egyezmény alapján történt-e további megegyezés.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek