Mészáros Lőrincnél úgy megtelt a malacpersely, hogy lassan kidurran: Konténerben sem férne el a hatalmas nyeresége

Elképesztően sikeres Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest.

A Hunguest Hotels Zrt. közzétette éves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy Mészáros Lőrinc szállodalánca 4,1 milliárd forint profittal zárta a tavalyi évet.

Nemrég még veszteséget termelt Mészáros Lőrincnek a Hunguest

2022-ben még veszteséges volt a cég: 3 millió forint mínuszban zárták azt az évet. Tavaly azonban várakozáson felül teljesítettek: milliárdoknak örülhettek a tulajdonosok. Mészároséknak valahogy mindig szerencséje van, hiszen

az árbevétel jóval az infláció fölött nőtt egy év alatt,

32 százalékkal 26,5-ről 35 milliárd forintra. A bérköltségek is emelkedtek, közel 30 százalékkal többet fizettek ki munkabérre. Az anyagköltségek viszont alig nőttek: 8,26 milliárdról mindössze 8,29-re, így több pénz maradt a kasszában.

Nem veszik ki a nyereséget

A lenyűgöző profitból viszont most nem látnak semmit a tulajdonosok, mert

a teljes nyereséget eredménytartalékba helyezték osztalékfizetés helyett.

A cégnél komoly átalakulások zajlanak, a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. helyett már Hunguest Szálláshelyszolgáltató Zrt. társaság neve. A két vállalkozást, amelyen át Mészáros a Hunguestet birtokolta, valamint magát a Hunguest Hotelst egyesítették, így jött létre a jogutód 2024 januárjától. Hogy miért volt szükség az egyesítésre, nem derült ki az iratokból.

Az Opten adatbázisa szerint az új cég 28 százaléka közvetlenül, illetve közvetve Mészáros Lőrincé. 35 százaléka a Mészáros résztulajdonában álló Opus más részvényeseié, 21 százalék pedig a Konzum PE Magántőkealapé. Ám a Nemzet Gázszerelőjének gyermekei sem maradtak hoppon: 1,77 százaléka van a felcsúti expolgármester mindhárom gyerekének is.

Valódi Hírek