Karácsony kínzó kérdést tett fel Magyar Péter fővárosi listája láttán

Karácsony Gergely a közelgő választások kapcsán posztolt a közösségi oldalára.

Karácsony Gergely a közelgő választások kapcsán posztolt a közösségi oldalára. Friss bejegyzésében szót ejtett a kínai elnök budapesti látogatásáról; arról, hogy Orbán Viktor épp kiárusítja hazánkat. Emellett Magyar Péter jelöltjéről is szót ejtett.

Mint már ismert, Porcher Áron Sommerville a Tisza Párt fővárosi listájának harmadik helyén áll, mellesleg a tajvani milliárdos, Frank Liu Fu Investment Fund Management Zrt-jénél dolgozik. Utóbbi jó barátja Kövér Lászlónak.

Kapcsolódó: Mi folyik itt? Kövér László tajvani milliárdos cimborájának cégénél dolgozik Magyar Péter egyik fővárosi jelöltje

Idézzük Karácsony Gergely bejegyzését

„Kik ezek?

Jó a kérdés, amit a sajtó elkezdett feltenni annak kapcsán, hogy összeálltak a fővárosi listák jelöltjei, azok, akik a következő Fővárosi Közgyűlést alkotják majd.

Én eddig is, ezután is két dologhoz tartom magam: a magánérdekek helyett csakis a közösség érdekét szabad és kell képviselni a Fővárosi Közgyűlésben, és velem főpolgármesterként ezen alapelv alapján csak az nem tud együttműködni, aki nem akar.

Vannak a különböző pártok listáin olyanok, akiket lehet ismerni, lehet őket szeretni, vagy nem szeretni, de meg lehet ítélni teljesítményüket a helyi közösségekben végzett munkájuk alapján. A Fidesz volt vagy jelenlegi polgármesterek helyett molinótartókat és kommenthuszárokat akar küldeni, lelkük rajta, ezt is értjük.

De mi a helyzet az új szereplőkkel?

Fontos ezt tudni éppen most, amikor a kínai elnök látogatása kapcsán Budapest egy lezárt szegletében

a magyar kormány alighanem éppen árulja Budapest és Magyarország érdekeit.

Eddig is meg kellett harcolnunk a kormány által szolgalelkűen képviselt kínai érdekekkel szemben a budapestiek érdekeiért például a Fudan ügyében, és alighanem meg kell harcolnunk a következő években a csak a kínaiaknak jó, a budapesti közlekedéshez nem kapcsolódó, teljesen értelmetlen és elképesztően drága ferihegyi magasvasút helyett, a már megtervezett, kitalált ferihegyi gyorsvasútért.

Jó lenne tudni, hogy a Tisza Párt listáján befutónak szánt 3. helyezett ebben vajon milyen álláspontot és kit képvisel?

Hiszen ő a kínai érdekű terjeszkedés egyik finanszírozójának, Kövér László milliárdos barátjának állammal közös cégében pénzügyi igazgató.

Ő hogyan fog szavazni a közgyűlésben, ha a budapesti és a kínai érdekek közül kell választani?

Magyar Péter korábban azt mondta, azért nem állít megyei közgyűlési listákat, mert a jelentkezők közül nem tudta kiszűrni azokat, akiket szándékosan küldtek, hogy hiteltelenítsék a pártot.

Nekem úgy tűnik – immár nem csak a második, de a harmadik helyezett jelöltje kapcsán -, hogy ez az egyedüliként felállított fővárosi lista esetében sem sikerült.”

(Karácsony Gergely/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Rendkívüli: Itt van Orbán és a kínai diktátor mindent letaroló bejelentése (+videó)

Valódi Hírek