Mi folyik itt? Kövér László tajvani milliárdos cimborájának cégénél dolgozik Magyar Péter egyik fővárosi jelöltje

Mutatjuk, hogyan került egy lapra Magyar Péter és Kövér László neve.

Porcher Áron Sommerville, a Magyar Péter vezette Tisza Párt fővárosi listájának harmadik helyén áll, mellesleg a tajvani milliárdos, Frank Liu Fu Investment Fund Management Zrt-jénél dolgozik.

A 444.hu részletezése szerint Porcher befektetési projektvezető a vállalatnál.

Frank Liu-ról

Mint azt korábban írtuk, a tajvani üzletember Kövér László jó barátja, tőle kapott magyar állampolgárságot, Semjén Zsolt pedig korábban kitüntette a magyar–kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért.

Kapcsolódó: Több százmilliós alapítványi mutyiban bukkant fel Kövér László – Luxuslakást és autót osztogattak a haveroknak

Magyar Péter reagált

A Messiásként imádott Magyar a 444 cikke kapcsán kommentelt:

Magyar Péter reagált a 444 cikkére

Magyar Péter reagált a 444 cikkére

Kapcsolódó: Dobrev Klára felszólította Magyar Pétert, fogadja el az RTL, az ATV és a Partizán meghívását az élő vitára

Mellesleg a Tisza Párt listáján Magyar Péter az első, a második helyezett pedig Ordas Eszter. Utóbbiról nemrég nyilatkozott Karácsony Gergely főpolgármester. Mint kifejtette, Ordas egy olyan cég jogtanácsosa, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt.

„Ez a cég pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben”

– fogalmazott Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Mellesleg Vitézy Dávid listája is figyelemre méltó, azon egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel. A cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül – írta a főpolgármester szerdán a Facebookon.

„Persze, legyen politikai verseny, virágozzék minden virág. De a fővárosi képviselők Budapest képviseletére tesznek esküt:

a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben!

Felszólítom Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról a kijáró embereket!”

–hangsúlyozta.

(24.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek