Óriási magyar siker: Világranglistára került két magyar teniszezőnk

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is bekerült a top 50-be.

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. helyet elfoglaló Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

Kapcsolódó: Hatalmas magyar teniszsiker: Marozsán Fábián legyőzte a spanyolok világklasszis játékosát

Marozsán a második fordulóban búcsúzott a madridi 1000-es tornán, és így egy helyet lépett előre a két héttel ezelőtti pozíciójához képest. Egyben pályafutása legjobbja a 36. hely. Fucsovics a múlt héten negyeddöntős volt Cagliariban, és bár erre a mérkőzésre nem tudott kiállni kisebb sérülése miatt, így is három lépést tett előre a korábbi helyezéséhez képest.

Kapcsolódó: Magyar siker: Elsöprő diadalt aratott Fucsovics Márton Ausztráliában

Az olimpiai részvételhez alapesetben június 10-én kell az első 56 helyezett között lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum 4 játékos szerepelhet egyesben Párizsban, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna továbbra is a 95. Az első 200-ban rajta kívül a 15 helyet javító Udvardy Panna (136.), valamint Gálfi Dalma (141.) és Babos Tímea (196.) neve olvasható.

A férfiaknál változatlanul a szerb Novak Đoković vezet – immár 424. hetét kezdi elsőként karrierje során –, a nőknél pedig a lengyel Iga Świątek áll az élen.

(MTI/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Egészen váratlanul felbukkant Milák Kristóf, és rögvest hatalmas bejelentést tett

Valódi Hírek