Egészen váratlanul felbukkant Milák Kristóf, és rögvest hatalmas bejelentést tett

Milák Kristóf hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől.

Sós Csaba, az úszók szövetségének kapitánya decemberben úgy fogalmazott: Milák Kristóf olimpiai bajnok felkészülése konkrétan sehol sem tart, a sportoló ugyanis hónapok óta nem végzett érdemi munkát.

Elárulta,

„Kristóf korábban azt mondta, úgy gondolja, ha januártól elkezdi a kemény munkát, akkor még meglehet minden, amit szeretnénk, úgyhogy most várjuk a január elejét…”

Egy hete érkezett a hír, miszerint

a sportoló biztos ott lesz a nyári olimpián.

Felbukkant Milák Kristóf

A bajnok nevében szerdán jelent meg egy közlemény. Milák ebben elárulta, szüksége volt az elmúlt időszak leghosszabb pihenőjére.

A 200 méteres pillangóúszás 24 éves világcsúcstartója annak kapcsán osztotta meg gondolatait, hogy első magyarként csatlakozott a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos fizetéstechnológiai partnere, a Visa „csapatához”.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy

első magyarként csatlakozhatok a Team Visa kiváló sportolókból álló csapatához.

Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt. A Visa támogatása sokat jelentett számomra az elmúlt hónapokban, hiszen a nehézségek ellenére is mellettem álltak és bíztak bennem.

Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket, egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet”

– fogalmazott a cég közleményében Milák.

A tokiói olimpián 2021-ben 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes világklasszis úszó legutóbb tavaly áprilisban, az országos bajnokságon versenyezett. Ezután júniusban jelezte, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon.

Egy korábbi bejelentés alapján októberben, a budapesti világkupán tért volna vissza. Végül ekkor sem láthatták a rajongók, mint ahogyan most februárban a dohai világbajnokságon sem.

Edzője, Virth Balázs tavaly októberben elárulta, tanítványa fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely az élsporthoz szükséges. A szakember akkor úgy fogalmazott, ahhoz, hogy Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét Miláknak „már tegnap” meg kellett volna kezdenie az edzéseket.

A szerdai közleményből kiderül, hogy a sportolók személyes és szakmai fejlődéséhez a Team Visa anyagi támogatást, jótékonysági törekvéseikhez segítséget, pénzügyi edukációs, illetve mentális egészségüket és jóllétüket elősegítő eszközöket nyújt.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek