Most lőnek ki az árak: Az OTP után a többi hazai bank is bejelentette a drasztikus áremeléseket

Nincs vége az inflációs sokknak. Az OTP lépése után a bankok áremelés révén igyekeznek bevételt növelni.

Még nem lélegezhetnek fel az ügyfelek, jön az áremelés a bankok esetében

Mára valamennyi hazai pénzintézet bejelentette, hogy a tavalyi Európa-rekorder inflációs sokkot követően milyen mértékű díjemeléseket terveznek. Jelenleg azonban úgy fest, továbbra sem dőlhetnek hátra a bankok ügyfelei, ugyanis amelyik tételt változatlanul hagyták, azt

az év során bármikor drágíthatják a fogyasztói árak 2023-as emelkedése miatt

– hívta fel a figyelmet az azénpénzem.hu, megjegyezve: erre vonatkozóan az MBH részéről már tapasztaltak is hasonlókat.

Az OTP lavinát indított, minden bank megemelte az árakat

Az OTP korábbi lépése után április elsejétől már drágul

  • és az Unicredit ügyfelei számára is a bankszámla.

Az Erste és az MBH ceruzája is vastagon fogott

Május elsejétől az Erste és az MBH is emelte díjait. A gazdasági portál számításai szerint a már megismert inflációs áremelések után a nagyobb bankoknál most nyitható egyszerűbb számlák átlagosan

28 százalékkal drágultak a korábbiaknál.

Az infláción túl is emelik az árakat

Jelezték azt is, hogy a banki áremelések nem csak az inflációs díjemelést tükrözik: folyamatosan változik ugyanis a bankok számla- és kártyakínálata is, amely magasabb díjakat „eredményez”.

Mint írták, annak ellenére, hogy több bank is közleményben hangsúlyozta, a mindennapi bankoláshoz kötődő díjaik átlagosan a tavalyi infláció alatt emelkednek, az ügyfelek továbbra sem nyugodhatnak meg. Ugyanis, amely tételt bankjuk változatlanul hagyott, azt az év során bármikor drágíthatja a fogyasztói árak 2023-as évi emelkedése miatt az adott pénzintézet.

Példaként említették, hogy

az MBH idén már többször is emelte az árait.

A devizaszámlák elektronikus átutalási költségének növelése augusztus elsejétől a korábbi, legalább 2862 forintos díjat 3365 forintra növelik. Emelik továbbá azt az összeget is, amelyet így maximálisan felszámíthatnak. Így a 0,62 százalék (ez a mérték nem változik) 28625 helyett már 33663 forint lesz, ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi, cirka 4,6 milliós átutalás helyett 5,4 millió felett nem nő már tovább a díj.

A K&H, a CIB és az OTP is emelte az árait

A K&H is módosított utólag az árain: javították a „hibásan feltüntetett díjfizetési gyakoriság”-ot az sms-eknél, így a költség az összes üzenet helyett már darabonként értendő.

A CIB augusztus elsejétől emeli az inflációra hivatkozva a hitelkártyák díjait. A főkártya éves díja 3706 forintról 3770 forintra nő. A THM pedig

a jegybanki kamatcsökkentések ellenére is 37,59 százalékról 38,22 százalékra emelkedik.

Az OTP pedig a márciusi díjemelést követően május elsejétől vont vissza néhány akciót – például a devizaszámla, vagy a halálozási rendelkezés díjkedvezményét – ismertették.

Valódi Hírek