Szégyen: A Fidesz leszavazta a DK és az ellenzék közös gyermekvédelmi javaslatát is (+videó)

A Népjóléti Bizottság ülése után tartottak sajtótájékoztatót.

Kedden ismét bizonyítást nyert, hogy a Fidesz minden erejével védelmezi az orbáni ped0filhálózatot – mondta el a Népjóléti Bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón Varga Zoltán.

A Demokratikus Koalíció képviselője szerint valójában egyetlen lépést sem akarnak tenni a magyar gyermekvédelem erősítése érdekében. Az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának fideszes többsége két fontos ellenzéki kezdeményezést is leszavazott – ismertette a bizottságban történteket.

Leszavazták az ellenzéki javaslatokat

A Fidesz nemet mondott a DK határozati javaslatára, amely vizsgálóbizottságot hozott volna létre az állami és egyházi intézményekben gyermekek ellen elkövetett sze*uális bűncselekmények kivizsgálására. Valamint nemet mondott az ellenzéki frakciók közös határozati javaslatára is.

Utóbbi gyermekközpontú költségvetést, a gyermekvédelmi rendszer átalakítását és a gyermekjogok kiterjesztését követelte volna a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció szerint

a Fidesz a gyermekek helyett az orbáni ped0filhálózatot védelmezi.

Ezért félnek a gyermekek elleni sze*uális bűncselekményeket leleplező vizsgálóbizottságtól. Amint Varga Zoltán elmondta: a Fidesz retteg attól, hogy újabb Kónya Endrék, újabb Vásárhelyi Jánosok kerülnek elő az állami és egyházi intézményekből.

Olyanok, akik eddig a fideszes kapcsolataikat felhasználva bántalmazhatták a védtelen gyerekeket – fogalmazott Varga.

Új gyermekvédelmi rendszerre van szükség

A Demokratikus Koalíció tagjai azonban nemcsak az orbáni ped0filhálózatot akarják kisöpörni az országból a kormányváltás után. A gyermekek egyenlőségén alapuló, megfelelően finanszírozott és professzionális gyermekvédelmi rendszert is létre akarnak hozni – tette hozzá Gy. Németh Erzsébet parlamenti képviselő.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek