Fordulat: „Rangos” kitüntetést kapott a brüsszeli ereszcsatornán menekülő Szájer József (+videó)

Szájer József vajon büszke lesz rá?

Újabb elismerésben részesült a brüsszeli ereszcsatornán akciózó, Magyarország Alaptörvényét repülőgépen összetákoló fideszes politikus. Szájer József ugyanis a Politico válogatásának köszönhetően

ismét bekerült a jelenlegi ciklus legemlékezetesebb EP-képviselői közé.

A brüsszeli lap minden ciklusban összeállítást készít arról, kik alkottak valamilyen szempontból „kiemelkedőt”. A listát a korrupciós ügyekbe keveredett Eva Kaili vezeti, azonban Szájer Józsefnek is szorítottak helyet rajta.

Orbán Viktor (volt) barátja

a „legvadabb kilépő” elnevezésű díját kapta meg,

hiszen a ciklus során 162 képviselő távozott a parlamentből, ám a fideszes politikus lelépését tartották a legemlékezetesebbnek, amelyet egy díjjal is honoráltak.

Mint megírtuk, az 0rgiabotrányról elhíresült magyar politikus korábban már megnyerte a Politico egyik versenyét, amellyel a lap az elmúlt időszak 11 legkínosabb politikai botrányait díjazta. Emlékezetes, a fideszes politikus sajátos, világhírűvé vált tornamutatványa után kényszerült lemondani európai parlamenti mandátumáról.

Még 2020 decemberében robbant ki a botrány, miután kiderült, az egykori fideszes EP-képviselő, Szájer is jelen volt azon az „illegális 0rgián bulin„, amelynek során a koronavírus-járvány okán elrendelt kijárási korlátozások megszegése miatt rajtaütött a rendőrség Brüsszelben a menekülő kormánypárti politikuson.

Szájer József akkor így próbált meg elmenekülni a brüsszeli rendőrök elől az ereszcsatornán keresztül:

(hvg.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek