Megáll az ész: 500 milliós kárt okozott egy figyelmetlen sofőr Harsánynál (+videó)

A megrongált felüljárót el kell bontani.

Egy munkagépet fuvarozó autó vezetője több mint 500 millió forintos kárt okozott. A magassági jelzés ellenére megpróbált áthajtani egy felüljáró alatt, ami emiatt súlyosan megsérült – írta a boon.hu.

Harsány közelében korlátozásokra kell majd számítani

A súlyosan megsérült harsányi felüljárót elbontják. Emiatt ráadásul további lezárásokkal, terelésekkel, korlátozásokkal tarkított új ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be a csomópont környékén. A munkálatok várhatón idén szeptemberig tartanak.

A felüljáró bontását már megkezdték, ennek eredményeként a napokban az építmény 3-as út feletti része teljes egészében eltűnt. A beruházó és az utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt.

a munkák idejére kénytelen volt teljesen lezárni a felüljárót.

A sofőrnek engedélye sem volt

Évekkel ezelőtt egy munkagépet fuvarozó, túlméretes, nehézgépszállító tréler okozta a balesetet. A szállítmány 3-as főközlekedési úton haladt Miskolc belvárosa felől az M30-as autópálya irányába. A gépkocsivezető figyelmen kívül hagyta a város határában lévő harsányi felüljáró előtt a 4,5 méteres magasságkorlátozó közúti jelzőtáblát és

nagy sebességgel a hídnak ütközött.

A munkagép, amelyet a platón szállítottak, a híd 15 tartógerendájából 13-at súlyosan megrongált, gyakorlatilag összetört.

A közutakon a 4 méter magasság feletti járművek kizárólag útvonalengedély birtokában, csak az előre meghatározott útvonalon közlekedhetnek.

A balesetet okozó a járműszerelvény azonban nem rendelkezett ilyen engedéllyel.

Mivel az új felüljáró terveit el kellett készíteni, majd engedélyeztetni kellett, a munkálatokat csak áprilisban tudták elkezdeni.

Valódi Hírek