Dobrev Klára: Erős szociáldemokrata kormány fogja leváltani Orbán rendszerét (+fotók és videó)

Dobrev Klára Debrecen városában járt, rengetegen várakoztak a színpad előtt a felszólalókra.

Orbán Viktor rendszerét egy baloldali, erős, szociáldemokrata kormány fogja leváltani erős, szociáldemokrata programmal – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője csütörtökön Debrecenben.

Dobrev Klára a belvárosban tartott választási rendezvényen hangsúlyozta, hogy felkészültek a kormányzásra, nincs idő várni 2026-ig, ezért, ha az európai parlamenti választáson győznek, előre hozott országgyűlés választásokat követelnek. Mint mondta, a feladatuk, hogy

a NER összeomlását gyorsabbá tegyék.

A politikus szerint sokkal többen vannak ma Magyarországon azok, akik a Fidesz bukását akarják, mint akik marasztalnák őket.

„Az ország 95-97 százaléka szenved Orbán Viktor rendszerétől, a mi feladatunk ezt a többséget elvinni az európai parlamenti és az önkormányzati választásra”

– fogalmazott.

Dobrev Klára kijelentette, nem kell az ellenzéknek szavazókat keresni, nem kell kiábrándult fideszeseket keresni.

„Minden egyes alkalommal, amikor kiábrándult fideszes szavazók után járkált az ellenzék, semmi mást nem tett, mint kiábrándult ellenzéki szavazókat hagyott maga után”

– emelte ki, hozzátéve, ennek véget vetnek.

„Az ellenzék azért van, hogy leváltsa a kormányt. Aki az ellenzéket akarja leváltani, az kormánypárti”

–hangsúlyozta. Megjegyezte, nem hagyják, hogy Orbán Viktor vagy bárki más

„trükkös módon tovább szalámizza, darabolja ezt az ellenzéket”.

Szavai szerint ezért hozták létre a DK, a szocialisták és a Párbeszéd szövetségét, mert róluk tudhatják az emberek, honnan jöttek és mit akarnak, valamint azt is, hogy velük nemcsak a rendszert megbuktatni, hanem kormányozni is lehet.

„Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül (…) az az ellenzék legnagyobb és legerősebb szövetségéhez tartozik, és részese lesz egy európai, tisztességes Magyarország megteremtésének. Jöjjenek velem!”

– zárta beszédét Dobrev Klára Debrecen városában.

Kunhalmi Ágnes is felszólalt

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szintén úgy vélekedett, hogy a három párt együttműködésével a legerősebb baloldali közösséget hozták létre.

Debrecenre utalva azt mondta, nem törvényszerű, hogy a városban mindig a Fidesznek kell nyernie. Üdvözölte, hogy megszületett az együttműködés, és azon meggyőződésének adott hangot, hogy Mándi László ellenzéki közös jelölt le fogja győzni a választáson Papp László kormánypárti polgármestert.

Kunhalmi a szociáldemokratákat régi harcosoknak nevezte, akik „nem az utolsó pillanatban lovagolják meg” a közhangulatot. Hozzátette, neki nem kell a Fidesz Orbán Viktor nélkül sem,

„ilyen autoriter rendszert csak baloldalról lehet legyőzni”.

Szabó Tímea is a mikrofon elé állt

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek ügyvezető társelnöke szerint Magyarországon ma nem jó élni, de ellenzéki összefogás, együttműködés nélkül nem lesz jobb hely az ország.

Mint mondta, nem alkudtak meg eddig, és ezután sem fognak megalkudni a Fidesszel. Szerinte Magyarországon mindig van messiásvárás, ami nem mindig jön be, és általában jobboldalról jönnek ezek a messiások. Fontos beszélni a korrupcióról, a közélet megtisztításáról, de „azt nem lehet megenni„.

Szabó Tímea a bérek, a nyugdíjak, az egészségügy és az oktatás rendbetételét jelölte meg a legfontosabb feladatok között.

Fotók is készültek az eseményről

Dobrev Klára a közösségi oldalán osztott meg több fotót a debreceni rendezvényről.

Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea és Varga Zoltán Debrecenben 2024 áprilisában

Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea és Varga Zoltán Debrecenben 2024 áprilisában.

Az árnyék-miniszterelnök Debrecenben

Az árnyék-miniszterelnök Debrecenben

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője Debrecenben

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője Debrecenben

Dobrev Klára Debrecenben

Dobrev Klára Debrecenben

<yoastmark class=

Videó is készült az eseményről

(Dobrev Klára/Facebook/MTI)

Valódi Hírek