Beizzította a rakétáit Orbán Viktor: Máris sikerült saját magát arcul csapnia szerdán

Orbán Viktor Brüsszel ellen hadakozik, szabadságharcosokról és migrációról hadovál.

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet; nem emberi jognak, hanem bűnelkövetésnek számít. Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat – jelentette ki Orbán Viktor szerdán Brüsszelben.

Orbán Viktor a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NATCON) Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén kifejtette, hogy a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van.

Orbán Viktor nem akar kevert társadalmat

Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg – fogalmazott.

Magyarország nem akar kevert társadalmat,

meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait – közölte.

Az egyes tagországoknak kell önálló módon dönteniük arról, hogyan kívánják megoldani a migráció kérdését. Nincs szükség közös uniós migrációs (értsd: bevándorlási) politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia – vélekedett Orbán Viktor Brüsszelben.

Akaratát azonban senki se erőltesse másokra. Magyarország úgy gondolja, hogy a liberálisok által vázolt kevert társadalom nem vezet jóra – fejtette ki.

A kormányfő hozzátette, nem lehet központilag megmondani azt sem, hogy melyik ország hogyan oldja meg a társadalom elöregedésének problémáját. Magyarország szerint az elöregedésre nem válasz a migráció erőltetése – ecsetelte.

Állítása szerint a konzervatív kormányokat, köztük Magyarországot, amelyek a brüsszeli vezetés szerint „nem viselkednek helyesen„, megzsarolják, az Európai Bizottság, az uniós szerződések őre politikai szereplővé vált. Ezen állítását azonban nem támasztotta alá semmivel.

Orbán azt hangoztatta: az uniós vezetés által erőltetett migráció valódi oka az, hogy a liberálisok új szavazókat akarnak gyűjteni (sic!).

„Ez nem a gazdaságról, nem a demokráciáról szól. Az igazi ok az erő megszerzése a szavazatok által. Ez a realitás”

– mondta.

Orbán furcsa mondandójában fokozta az őrületet. Egyenesen azt állította, szerinte „Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete”, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan.

„A szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában”

– szólította harcba embereit a kormányfő. Érdekesség, hogy miközben szabadságról szónokol, valójában hallani sem akar azokról az emberekről, akik másképp gondolkoznak, mint a Fidesz.

Szót ejtett az orosz–ukrán háborúról

Úgy tűnik, politikai érdekei jelenleg éppen azt diktálják, hogy kicsit a vele baráti kapcsolatban lévő Oroszország vezetését is kritizálja. A geopolitikai helyzettel kapcsolatban Orbán ugyanis szerdán azt mondta, Magyarország nem szeretne még egyszer közös határt Oroszországgal, ahogyan ez a szovjet időkben volt.

Magyarország elismeri Ukrajna jogait és önállóságát, Ukrajna orosz megtámadása teljes mértékben ellent mond minden nemzetközi egyezménynek és minden közösen tiszteletben tartott értéknek – hangoztatta.

Látni kell azonban, hogy Ukrajna jelenleg a Nyugat protektorátusa (függőségi rendszerben lévő állama – a szerk.), ami azt jelenti, hogy a fegyverek és a pénzügyi támogatás folyamatos fenntartása nélkül az ország nem létezne – mondta.

„Ukrajna már nem önálló ország”

– fogalmazott.

Közölte, hogy a magyar kormány

nem akarja feladni a Magyarország és Oroszország közötti jó gazdasági együttműködést,

ugyanis az orosz–ukrán háború nem a magyarok háborúja – jelentette ki.

Az ukrajnaiak meg akarják védeni a hazájukat, ez az ő döntésük

– mondta.

Az oroszok sosem fogják megengedni, hogy Ukrajna a jelenlegi formájában a NATO tagja legyen – vélekedett.

Mindent meg fognak tenni, hogy a NATO és Oroszország között pufferzóna maradjon – fűzte hozzá.

A tűzszünet és a béketárgyalás jobb lenne, mint a háború folytatása, be kell látni ugyanis, hogy Ukrajna nem tud győzni a harcmezőkön. Ez a realitás – ismételte önmagát sokadszorra a miniszterelnök.

A kormányfő közölte, Magyarország elítél minden támadást Izrael ellen, és elismeri jogát az önvédelemre.

El kell kerülni, hogy a közel-keleti konfliktus kiszélesedjen és a régió ismét háborús övezetté váljon, ami destabilizálhatja Európát, és veszélyeztetheti a békét és biztonságot – tette hozzá Orbán.

Mi történt Brüsszelben?

Mint írtuk, a Concert Noble és végül a Hotel Sofitel is nemet mondott a rendezvényre, amely a Nemzeti Konzervatív Konferencia nevet viseli.

Az eseményt a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája szervezte. Végül a saint-josse-i Claridge Events lett a konferencia helyszíne.

Kapcsolódó: Hatalmas balhé tört ki Orbán miatt Brüsszelben: Kipenderítették a miniszterelnök rendezvényét a második helyszínről is

„A sajtó figyelmeztetett az esemény természetére és az emberekre, akik érkeznek majd”

– mondta Etterbeek polgármestere, Vincent de Wolf.

Mint közölte, értesítette a helyi hatóságokat, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, amelynek vezetősége végül törölte az eseményt.

Mellesleg a Concert Noble is azért mondott végül nemet a konferenciára, mert egyre nagyobb nyomás helyezedett rájuk annak természete miatt.

Az esemény ellen tüntető egyik aktivista elárulta, hogy a második lemondás bejelentése előtt mintegy 30 antifasiszta szervezet kinyilatkoztatta, hogy ellenzi a szélsőjobboldali konferenciát (amely egyben adománygyűjtés is).

Közbelépett a hatóság

Alig kezdődött el Orbán Viktor Brüsszel városában megrendezett konferenciája, a hatóság lefújta az eseményt kedden.

A rendőrség indoklása szerint a rendezvény alkalmat teremthet a közrend megzavarására, így közölték a szervezőkkel, hogy vége a mókának.

A hatóság emberei délelőtt 11 órakor érkeztek meg a helyszínre.

Körülbelül 2 órával később a hivatalos végzéssel a kezükben ismét megjelentek, a dokumentumot pedig átadták Anthony Gilland szervezőnek.

Néhány résztvevő azonban nem akarta elhagyni a konferenciát, a rendőrök barikádot emeltek a helyszínen.

Kapcsolódó: Véget vetett Orbánék mókázásának a belga rendőrség

A NATCON szerdán az X-en osztotta meg, hogy az illetékes bíróság döntése szerint szerdán folytatódhat a konferencia.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek