Ultraciki: Véget vetett Orbánék mókázásának a belga rendőrség

Orbán Viktor és más szélsőjobboldali politikusok szónokoltak volna a kétnapos Nemzeti Konzervatív Konferencia előadásain.

Alig kezdődött el Orbán Viktorék brüsszeli konferenciája, a hatóság lefújta az eseményt.

A politico.eu részletezése szerint a rendőrség úgy látta, a rendezvény alkalmat teremthet a közrend megzavarására, így közölték a szervezőkkel, hogy vége a mókának.

Voltak baljós jelek

Mint írtuk, a Concert Noble és végül a Hotel Sofitel is nemet mondott a rendezvényre, amely a Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) nevet viseli.

Az eseményt a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája szervezte. Végül a saint-josse-i Claridge Events szolgált volna helyszínül a konferenciának, ám mint már ismert, közbelépett a hatóság.

„A sajtó figyelmeztetett az esemény természetére és az emberekre, akik érkeznek majd”

– mondta Etterbeek polgármestere, Vincent de Wolf.

Mint közölte, értesítette a helyi hatóságokat, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, amelynek vezetősége végül törölte az eseményt.

Mellesleg a Concert Noble is azért mondott végül nemet a konferenciára, mert egyre nagyobb nyomás helyezedett rájuk annak természete miatt.

Az esemény ellen tüntető egyik aktivista elárulta, hogy a második lemondás bejelentése előtt mintegy 30 antifasiszta szervezet kinyilatkoztatta, hogy ellenzi a szélsőjobboldali konferenciát (amely egyben adománygyűjtés is).

Betoppant a hatóság a Nemzeti Konzervatív Konferencia helyszínére

A rendőrök délelőtt 11 órakor érkeztek meg a helyszínre.

Körülbelül 2 órával később a hivatalos végzéssel a kezükben ismét megjelentek a hatóság emberei. A dokumentumot átadták Anthony Gilland szervezőnek.

A szerv azzal indokolta az intézkedést, hogy a konferencia miatt késő délutánra tüntetés szerveződik. Mint mondták, nem biztos, hogy a hatóság az események közepette meg tudná védelmezni a szólásszabadságot.

Néhány résztvevő azonban nem akarta elhagyni a konferenciát,

a rendőrök barikádot emeltek a helyszínen. Eközben a jelenlévők szünetet tartottak, hogy kedvükre válogassanak a felszolgált ételekből.

Kapcsolódó:

Hatalmas balhé tört ki Orbán miatt Brüsszelben: Kipenderítették a miniszterelnök rendezvényét a második helyszínről is

Valódi Hírek