Meglepő hírek érkeztek a brit Károly király magyar családjáról

Gyakran látogatja meg III. Károly király a magyar rokona családját.

III. Károly brit uralkodó már koronázása előtt is gyakran megfordult magyar rokonánál, Kálnoky Tibor grófnál. A vendégeskedései alkalmával annyira beleszeretett az erdélyi faluba, hogy birtokot is vett Zalánpatakon – írta meg a joy.hu.

A természet és az egyszerű élet vonzotta

Sok hírességnek vannak magyar rokonai, így nem meglepő, hogy a brit uralkodócsaládban is akadnak magyar felmenők. III. Károly királynak a Kovászna megyei Zalánpatakon, egy kis romániai településen élnek távoli hozzátartozói. Károly évekkel a trónra lépést megelőzően járt először Erdélyben Kálnoky grófnál.

Akkor annyira beleszeretett a kis romániai faluba, a természetbe és az egyszerű emberekbe, hogy

birtokot is vett a faluban, hogy gyakrabban tölthesse ott az idejét.

III. Károly azt mondta, hogy szereti megtapasztalni azt a harmóniát, amelyben a falusi emberek élnek a természet közelsége mellett, ezért is keresi fel olyan gyakran Tibort.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tibor Kalnoky (@tibor_kalnoky) által megosztott bejegyzés

Nem csak a brit uralkodóhoz fűzik rokoni szálak

Károly király magyar rokona, Kálnoky gróf elmondta: nem csupán a brit királyhoz, hanem Vlad Tepes havasalföldi fejedelemhez, közismertebben a hírhedt Drakulához is rokoni szálak fűzik.

„Nos, valóban rokonságban állok Drakulával.

De szerencsére csak nagyon-nagyon-nagyon távolról”

– mondta el Kálnoky Tibor a The Telegraph-nak adott interjújában. A Kálnoky család amúgy I. Lipót magyar királytól kapta a címét még 1667-ben, Tibor pedig Marianne Kernbach és Kálnoky Farkas gróf harmadik gyermekeként született meg.

Mindössze hat hónapos volt, amikor a családja kivándorolt az Egyesült Államokba. Nem sokkal később, egyéves korában azonban visszaköltöztek Európába. Hollandiában járt óvodába, az iskolai tanulmányait Dél-Franciaországban kezdte meg, később állatorvosi diplomát szerzett Hannoverben és Münchenben.

Feleségével, Boga Annával Budapesten ismerkedett meg, és három gyermekük született: Mátyás, Vince és Miklós.

Valódi Hírek